رویداد «کُدبیات»، درباره فرهنگ و ادبیات در عصر فناوری در مشهد برگزار می شود

به گزارش شهرآرانیوز، نسبت ادبیات با جهان فناورانه روزگار کنونی کجاست؟ این سؤالی است که با روی کار آمدن هوش مصنوعی و جدی شدن ظهور و بروز آن، به کرات، هم از زبان متخصصان و صاحب نظران این حوزه مطرح می‌شود و هم از سوی اشخاصی که برحسب انتخاب و علاقه با دنیای ادبیات دمخورهستند.

رویداد «کُدبیات» قرار است به زودی با همین محوریت در دانشگاه فردوسی مشهد میزبان جمعی از متخصصان این حوزه باشد. این رویداد که درباره فرهنگ و ادبیات در عصر فناوری است، دو هدف اصلی را دنبال می‌کند. اول دامن زدن به گفتمانی بینارشته‌ای که در سال‌های اخیر وارد زبان پارسی شده است و تلاش دارد با تعیین نسبت ادبیات با جهان فناورانه، سهم و توان بالقوه اثرگذاری متخصصان و علاقه‌مندان ادبیات در عصر جدید را تبیین کند. دوم معرفی محصولات بومی اندیشه ورزان و فناوران ایرانی که همراه با میراث غنی زبان پارسی، می‌تواند هویت و جلوه متفاوتی به ادبیات الکترونیک ببخشد.
علوم انسانی دیجیتال، ادبیات الکترونیک و ادبیات الکترونیک فارسی، تاریخ ادبی دیجیتال، سازمان ادبیات الکترونیک، مطالعات انتقادی کُد، نرم افزار‌های مرتبط با علوم انسانی دیجیتال و ادبیات الکترونیک، هوش مصنوعی و ملاحظات فرهنگی، پردازش طبیعی گفتار و ملاحظات، علم رایانه و ملاحظات فرهنگی، همه از سرفصل‌هایی است که در این رویداد به آن پرداخته می‌شود. فرهنگ سرای جهاد دانشگاهی در سه  راه  ادبیات، بعدازظهر پنجشنبه، ۲۷ مهر ۱۴۰۲ از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۲۰ میزبان این صاحب نظران خواهد بود.

دکتر محمود فتوحی، استاد دانشگاه فردوسی مشهد و پژوهشگر نظریه تاریخ ادبی و امکانات دیجیتال، دکتر محمدجعفر یاحقی، استاد دانشگاه فردوسی مشهد و شاهنامه پژوه و متخصص سنت ادبی، دکتر مارک مارینو، استاد دانشگاه کالیفرنیای آمریکا و رئیس آزمایشگاه مطالعات انتقادی کُد، دکتر مسعود مکره چی، دانشیار دانشگاه انتاریو کانادا و متخصص علم رایانه و مهندسی نرم افزار، از جمله صاحب نظران حاضر در این برنامه هستند.

رویداد «کُدبیات»، درباره فرهنگ و ادبیات در عصر فناوری در مشهد برگزار می شود