زردچوبه یکی از معدود درمانهای گیاهی است که برخی شواهد علمی به بیخطری و اثربخشی آن در درمان برخی اختلالات، از جمله بیماری آلزایمر، اشاره دارند.
کد خبر: ۱۸۸۴۶
تاریخ : ۰۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۲
به گزارش شهرآرانیوز، بیماری آلزایمر یک اختلال انحطاط عصبی پیشرونده و ویرانگر است که به از دستدادن حافظه و سردرگمی منجر میشود. از آنجایی که در حال حاضر هیچ درمان ریشهکن کننده موثری برای بیماری آلزایمر وجود ندارد، داروها و رویکردهای دیگر، مانند مکملهای غذایی که برای توقف یا کندکردن پیشرفت بیماری طراحی شدهاند، در کانون توجه پژوهشهای جاری قراردارند.
زردچوبه گیاهی متعلق به خانواده زنجبیل است که در آسیا و آمریکای مرکزی رشد میکند. از گذشتههای دور، ریشه زردچوبه در آشپزی، به ویژه در هند و همچنین در پزشکی، در درجه نخست در جنوب آسیا، مورد استفاده قرار گرفته و از زردچوبه برای درمان مشکلات تنفسی، بیماریهای روماتیسمی مانند آرتریت، درد و خستگی استفاده میشدهاست. زردچوبه یکی از معدود درمانهای گیاهی است که برخی شواهد علمی به بیخطری و اثربخشی آن در درمان برخی اختلالات، از جمله بیماری آلزایمر، اشاره دارند.
تا به امروز، بیشتر پژوهشها نشان دادهاند که به طور کلی زردچوبه و به طور خاص کورکومین موجود در آن، دارای خواص ضدالتهاب است و این توانایی برای مقابله با التهاب است که آن را به گزینه درمان احتمالی برای اشکال مختلف زوال عقل تبدیل میکند. مطالعات حیوانی نشان دادهاند که زردچوبه التهاب در مغز و همچنین تشکیل پلاکهای آمیلوئید را کاهش میدهد، اگرچه چگونگی ایجاد چنین آثاری همچنان به طور دقیق مشخص نیست.
زردچوبه و کورکومین به صورت گسترده در قالب مکملهای غذایی و تغذیهای در دسترس هستند و ساقههای زیرزمینی این گیاه معمولا خشک شده و به کپسولها، قرصها، چایها یا عصارهها تبدیل میشود. اگرچه زردچوبه و کورکومین به طور کلی بی خطر هستند، مصرف مقدار زیاد آنها میتواند موجب برخی عوارض جانبی گوارشی شود. پیش از آغاز مصرف کورکومین با یک پزشک مشورت کنید، زیرا ممکن است با داروهای مصرفی شما تداخل ایجاد کند.
منبع: عصرایران