دستگیری ۲ متهم که با پیامک سهام عدالت از ۱۲۸ نفر کلاهبرداری کردند
مهدی عسکری

به گزارش شهرآرانیوز وقتی سارقی روبه‌رویت نباشد، ترسی هم احساس نمی‌کنی. وقتی دزدی تعقیبت نکند، ترسی هم نداری، موضوعی که دستاویزی برای بسیاری از سارقان شده و این روز‌ها به جای اینکه نقشه سرقت‌های انفرادی را بکشند، پای منقل یا توی گیم‌نت و... تبدیل به یک گروه می‌شوند و از راه دور بدون اینکه دیده شوند حساب شهروندان را خالی می‌کنند، همچون دو جوانی که با تلاش کارشناسان پلیس فتای مشهد دستگیر شده‌اند و تاکنون به ۱۲۸ فقره کلاهبرداری مجازی به بهانه سهام عدالت اعتراف کرده‌اند.

این پرونده با گزارش‌های سریالی کلاهبرداری با ترفند فیشینگ (درگاه‌های جعلی اینترنتی) به پایگاه‌های پلیس فتای سطح شهر مشهد، در دستورکار گروهی از کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.

در بررسی اظهارات مال‌باختگان مشخص شد، این افراد با دریافت پیامک‌های جعلی سهام عدالت روی گوشی‌های هوشمند تلفن همراهشان، پس از اینکه وارد لینک ارسالی شده و اطلاعاتشان را وارد کرده‌اند، مورد دستبرد قرار گرفته‌اند.

کارشناسان پلیس فتا با بررسی سرنخ‌های دیجیتالی به جامانده و با استفاده از مهندسی اجتماعی، یکی از متهمان را که دارای سوابق متعدد کلاهبرداری اینترنتی و تحت تعقیب مقامات قضایی است، شناسایی و با یک‌سری کار گسترده اطلاعاتی با شناسایی مخفیگاهش در محدوده شهرک رجایی، در اقدامی ضربتی با هماهنگی قضایی دستگیر کردند.

در بررسی فنی گوشی تلفن همراه متهم، تعدادی ربات درگاه‌ساز بانکی و بدافزار‌های ساخت پیامک با محتوای سهام عدالت استخراج شد.

متهم در بازجویی‌ها و در رویارویی با ادله و مستندات دیجیتالی پلیس، لب به اعتراف گشود و به ۱۲۸‌فقره کلاهبرداری با ترفند فیشینگ با استفاده از ربات‌های تلگرامی با همدستی یکی از دوستانش اعتراف کرد.

{$sepehr_key_18146}

در ادامه این عملیات با اطلاعات به دست آمده، همدست متهم دستگیر و درمجموع در بازرسی از مخفیگاه این دو کلاهبردار ۴۸‌فقره پوکه سیم‌کارت، ۷۷‌قطعه کارت عابر بانک، شش‌دستگاه گوشی تلفن همراه، یک دستگاه لپ‌تاپ، مقادیر زیادی ارز خارجی معادل ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، ۱۵۰‌گرم طلای آب شده، ۴۶‌عدد انواع سکه طلا که همگی آن‌ها حاصل از وجوه برداشت‌های غیرمجاز است، کشف شد.

در تحقیقات تکمیلی مشخص شد متهمان با طراحی لینک مشاهده سهام عدالت متصل به ربات تلگرامی، شهروندان را به باز کردن لینک اینترنتی جعلی ترغیب و با هدایت طعمه‌هایشان به صفحه فیشینگ، حساب کاربران را خالی و بعضا با استفاده از نصب بدافزار با عناوین (سهام من، عدالت همراه، ابلاغ الکترونیک) بر روی گوشی شاکیان، اقدام به ارسال پیامک انبوه از طریق ربات به شماره خطوط مختلف در سراسر کشور کرده‌اند.

قطع یارانه، یارانه کمک‌معیشتی، ثبت‌نام برای دریافت کارت سوخت، ثبت‌نام سهام عدالت و... از نمونه‌های بارز پیامک‌های ارسال شده برای مال‌باخته‌هاست که متأسفانه تعدادی از شهروندان در دام مجرمان گرفتار شده‌اند و به خواسته‌های آنان تن داده و مورد سوء استفاده قرار گرفته اند.