ثبت ۲۵ مورد مثبت سرخک در مشهد از ابتدای سال تاکنون (۳ آبان ماه ۱۴۰۲)
فاطمه غلامی

زهرا نهبندانی در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز درخصوص وضعیت سرخک در بین کودکان در مشهد با اشاره به مشاهده موارد متعدد سرخک و طغیان آن در استان از ابتدای سال جاری و لزوم تشدید مراقبت‌های لازم، تصریح کرد: بیش از ۱۶ هزار دز واکسن سرخک به اتباع خارجی زیر پوشش این دانشگاه در سال جاری تزریق شده است.

{$sepehr_key_18757}

وی با اشاره به اینکه سرخک یک بیماری ویروسی است، گفت: راه انتقال ویروس سرخک از طریق تنفس و قطره‌های تنفسی است و مسری‌ترین عامل عفونی شناخته شده است؛ به نحوی که اگر فرد مبتلا به بیماری در اتاق در بسته‌ای باشد و بعد از ۱۰ دقیقه از اتاق خارج شود ممکن است اگر فردی که ایمنی کافی ندارد، پنج دقیقه پس از او وارد اتاق شود باز هم به بیماری مبتلا شود.

نهبندانی با بیان علت افزایش سرخک در مشهد افزود: با توجه به ورود اتباع به کشور و اینکه واکسیناسیون مشخصی ندارند طغیان سرخک در مشهد مشاهده می‌شود.

وی با بیان اینکه اتباع خارجی در سنین بین ۹ ماه تا ۳۰ سال در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، واکسن سرخک را دریافت کرده‌اند، گفت: هم اینک اتباع خارجی ساکن در استان خراسان رضوی به حد قابل قبولی واکسینه شده‌اند، اما واکسیناسیون بیماری‌های سرخک و فلج اطفال در مرز‌های ورودی کشور همچنان ادامه دارد.

نهبندانی با بیان اینکه بیماری سرخک می‌تواند با علائم تنفسی، سرفه و آبریزش بینی و قرمز شدن مخاط چشم همراه باشد، گفت: سرخک ممکن است در مواردی شدید بروز کند و حتی منجر به مرگ شود. در موارد همه‌گیری بیماری ممکن است بین یک تا پنج درصد مرگ در بیماران رخ دهد. افرادی که معمولا ضعف سیستم ایمنی یا سوءتغذیه دارند بیشتر به عوارض سرخک مبتلا می‌شوند. سرخک می‌تواند به سرعت در یک جامعه پخش شده و همه‌گیری‌های بزرگ ایجاد کند و این در حالی است که سرخک توانایی بروز فرم‌های شدید و مرگ و میر را هم دارد.