تأیید صلاحیت ۵۹ درصد نامزد‌ها حوزه انتخابیه مشهد و کلات برای انتخابات مجلس

به گزارش شهرآرانیوز، نشست خبری محسن داوری معاون استاندار و فرماندار شهرستان مشهد با موضوع دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششم دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری، عصر امروز (پنجشنبه ۱۸ آبان) با حضور جمعی از اصحاب رسانه‌های استان در ستاد انتخابات شهرستان مشهد برگزار شد.

{$sepehr_media_880645_640_360}

فرصت ۴ روزه اعتراض برای رد صلاحیت ‎شده‌‎ها

فرماندار مشهد در ابتدای این مراسم با بیان اینکه فرآیند‌های قانونی انتخابات از ابتدا به‌صورت مستمر و مداوم در پی داشته است، اظهار کرد: یک جنبه از استقبال مردمی از انتخابات در مرحله ثبت‌نام رقم می‌خورد، آن زمان که امکان ثبت‌نام کاملاً آزاد برای همه مردم فراهم می‌شود پیش ثبت‌نام ۲۰۱۶ نفر از حوزه انتخابیه مشهد و کلات، نشان این موضوع است.

{$sepehr_key_21461}

وی افزود: از این میان، ۱۵۵۳ نفر موفق به اخذ کد ره‌گیری شدند. از این تعداد نیز ۸۹۲ نفر در انتها موفق به ثبت‌نام نهایی در موعد مقرر شدند تا به‌صورت رسمی، روال برگزاری انتخابات با همین تعداد نامزد برگزار شود.


داوری خاطرنشان کرد: از روز‌های ابتدایی ثبت‌نام، روزانه استعلامات لازم از مراجع پنج‌گانه برای احراز صلاحیت نامزد‌ها در جریان است و پاسخ به این استعلامات هم به‌صورت لحظه‌ای ارائه می‌شود. با این حال، امروز آخرین روز فرصت دریافت نتیجه استعلامات بود و فردا، نتایج قطعی تأیید صلاحیت‌ها به نامزد‌ها اعلام خواهد شد. از فردا به مدت ۴ روز هم آن‌هایی که صلاحیتشان احراز نشده و یا رد صلاحیت شده‌اند، فرصت دارند تا نسبت به اعتراض اقدام کنند و به اعتراضاتشان رسیدگی خواهد شد.

ماده ۳۱ قانون انتخابات، بیشترین دلیل رد صلاحیت‌‎ها

وی با اشاره به مزیت‌های عملی بند جدید ماده ۳۱ قانون جامع انتخابات گفت: یکی از مزیت‌های قانون جدید انتخابات که امسال اجرا می‌شود، آن است که نامزد‌ها مکلف شده‌اند تا طبق بند ۹ ماده ۳۱ قانون، سوابق پنج سال خدمات اجرایی، آموزشی و پژوهشی خود را به هیئت‌های اجرایی ارائه دهند. طبق قانون این باید در حین ثبت‌نام نامزد‌ها در سامانه ثبت می‌شد و بر این اساس، تعدادی از نامزد‌های رد صلاحیت شده به دلیل عدم ارائه سند سوابق پنج‌ساله صلاحیتشان تأیید نشد.

فرماندار مشهد تصریح کرد: ماده ۳۱ می‌گوید انتخاب‎شوندگان هنگام ثبت‌نام باید دارای شرایط خاصی باشند. بند ۹ هم که جدیداً به این ماده اضافه‌شده تأکید دارد که داشتن حداقل پنج سال سابقه فعالیت اجرایی، پژوهشی یا قضایی در بخش‌های عمومی یا غیرعمومی باید در قالب گواهی تعیین‌شده هیئت‌های اجرایی و در حین ثبت‌نام بارگذاری شود.

{$sepehr_key_21462}

داوری گفت: بر این اساس، در مجموع، ۳۹ درصد نامزد‌ها عدم احراز، دو درصد رد صلاحیت و ۵۹ درصد معادل با ۵۲۲ نفر تأیید صلاحیت شده‌اند. بیشترین کسانی هم که طبق بند ۹ ماده ۳۱ صلاحیتشان احراز نشده، به دلیل همین گواهی خدمت پنج‌ساله بوده که برخی برگه سفید و برخی رزومه دست‎نویس خود را در سامانه بارگذاری کرده بودند، اما هیچ‌کدام با نص قانون تطبیق نداشت.

وی تأکید کرد: در حوزه خبرگان هم تا این لحظه ۱۴ نفر به‌عنوان نامزد مجلس خبرگان رهبری در فرمانداری مشهد به‌عنوان نامزد نمایندگی از طرف استان ثبت‌نام کرده‌اند.

داوری در پاسخ به سؤال خبرنگار شهرآرانیوز در خصوص تفاوت عدم احراز با رد صلاحیت نامزد‌ها نیز بیان کرد: عدم احراز به معنای آن است که برای هیئت‌های اجرایی محرز نشده که این افراد صلاحیت لازم قانونی را داشته‌اند. رد صلاحیت، اما به معنای آن است که نامزد‌ها از اساس سوابقی مغایر با صلاحیت‌های ضروری نامزد‌ها طبق قانون داشته‌اند و به این ترتیب، حضورشان در انتخابات مغایر با قانون است که باید برای صیانت از حق رأی‌دهندگان از این حضور جلوگیری شود.