چگونه بفهمیم دهک چندم هستیم؟ + جدول

به گزارش شهرآرانیوز، جمعیت ایران حدود ۸۵ میلیون نفر برآورد می‌شود. آمار‌های رسمی می‌گویند به ۷۸میلیون نفر از این جمعیت یارانه نقدی پرداخت می‌شود.
۳۰ درصد جمعیت کشور در دهک اول، دوم و سوم قرار می‌گیرند و یارانه ۴۰۰هزار تومانی در ماه دریافت می‌کنند. ۶۰درصد دیگر از جمعیت در دهک چهار تا نهم طبقه‌بندی می‌شوند و به آن‌ها یارانه ۳۰۰ هزار تومانی در ماه تعلق می‌گیرد.

۱۰درصد باقیمانده در دهک دهم درآمدی طبقه‌بندی شده‌اند که در ادبیات عامه گاهی برایشان از عنوان ثروتمند استفاده می‌کنند. افراد حاضر در دهک دهم، یارانه دریافت نمی‌کنند.

{$sepehr_key_23067}

لیست منتشر شده زیر توسط وزارت کار مربوط به درآمد خانوار در سال ۱۴۰۱ است.

چگونه بفهمیم دهک چندم هستیم؟

دهک دهم

مطابق داده‌های مرکز آمار ایران درآمد متوسط ماهانه ۳۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در سال گذشته می‌تواند به معنای قرار گرفتن در دهک دهم درآمدی و حذف از فهرست یارانه‌بگیران باشد.

دهک هفتم تا نهم

مطابق این آمار خانواده‌هایی که درآمد آنان در سال گذشته ماهانه بیش از ۲۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان باشد در دهک نهم، خانواده‌هایی که در آمد آنان بیش از ۱۷ میلیون تومان باشد در دهک هشتم و خانواده‌هایی که در آمد آنان بیش از ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باشد در دهک هفتم قرار خواهند گرفت.

دهک چهارم تا ششم

دهک ششم در سال ۱۴۰۱، به گواهی سالنامه آماری وزارت کار ماهی ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان درآمد کسب کرده است. خانوار‌هایی که در سال گذشته بیش از ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان درآمد داشته‌اند در دهک پنجم و خانوار‌هایی که بیش از ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان درآمد داشته‌اند در دهک چهارم درآمدی قرار می‌گیرند.

{$sepehr_key_22781}

دهک اول تا سوم

مطابق این آمار خانواده‌هایی که بیش از ۸ میلیون درآمد دارند در دهک سوم، بیش از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان درآمد در دهک دوم و بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در دهک اول قرار می‌گیرند.

دهک اول، دوم و سوم روی هم رفته ۲۵ میلیون نفر از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و به ازای هر نفر ۴۰۰ هزار تومان یارانه نقدی دریافت می‌کنند.

گفتنی است که دهک اول و دهک دوم از خانوار‌های زیرپوشش نهاد‌های حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی تشکیل شده است.