برداشت محصول زعفران خراسان رضوی در سال ۱۴۰۲ حداکثر ۱۵۰ تن خواهد بود
مریم  احمدی

غلامحسین ساربان در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز با اعلام این خبر اظهار کرد: ۹۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در خراسان رضوی زیرکشت این محصول صادراتی و ارزشمند است و برداشت حداکثر تا ۱۰ آذر ماه جاری ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: این محصول ارزشمند که دومین محصول صادراتی کشور است از دو عامل اقلیمی دما و بارندگی به شدت آسیب‌پذیر است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی خراسان رضوی بیان کرد: در سال زراعی اخیر متأسفانه این محصول به شدت از محل نوسانات دمایی و تغییرات اقلیمی آسیب دید و همین امر موجب شد در حالی که در سال‌های عادی شاهد برداشت ۳۲۰ تا ۳۳۰ تن محصول بودیم، امسال نهایتاً تا ۱۵۰ تن برداشت محصول را داشته باشیم.

ساربان با بیان اینکه با توجه به کاهش شدید برداشت، نرخ این محصول را همانند سنوات قبل، عرضه و تقاضا تعیین خواهد کرد، گفت: در سال ۱۳۹۸ به میزان ۳۲۵ تن برداشت محصول در استان ثبت شد که این میزان در روندی کاهشی تا پارسال به ۲۰۰ تن رسید.

وی با اشاره به اینکه کشور ما و خراسان رضوی دارای انحصار تولید و صادرات دو محصول پسته و زعفران بود که پسته را از دست دادیم و تنها زعفران برای ما باقیمانده است، افزود: امیدواریم امسال با گذر از این وضعیت شاهد بازیابی زعفران برای سال آینده باشیم.

{$sepehr_key_24946}