تولید زعفران در خراسان‌رضوی بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است
مریم  احمدی

غلامحسین ساربان روز دوشنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۲ در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز افزود: از سطح ۹۲هزار هکتار زیر کشت زعفران در سال زراعی اخیر، در نهایت ۱۴۰ تن محصول برداشت شده است.

وی بیان کرد: این میزان برداشت محصول نسبت به روال عادی ۵۰درصد و نسبت به برداشت در سال گذشته ۳۰درصد کاهش دارد.

وی گفت: در سال ۱۳۹۸ که سال پربارانی بود به میزان ۳۲۵ تن و در سال ۱۳۹۹ به میزان ۳۰۹ تن برداشت محصول در استان ثبت شده است.

معاون جهادکشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه دو پارامتر دما و بارندگی در میزان برداشت محصول زعفران به شدت تأثیرگذار است، ادامه داد: امسال برای ما مسجل شد که سرما خسارت بیشتری به محصول زعفران و میزان برداشت آن وارد می‌کند، زیرا در مزارعی که طبق برنامه پنج نوبت آبیاری داشتند نیز عملکرد دارای کاهش بود و نشان داد سرمای دی‌ماه به شدت به محصول آسیب زده است.

وی بیان کرد: صرفاً مزارع جوان با پیاز دو ساله عملکرد قابل قبولی در این استان داشت که طبق بررسی‌های انجام شده ۲۰ درصد مزارع استان جوان است.

{$sepehr_key_27352}