حرم مطهر رضوی، میزبان سالانه ۵۰۰ هزار زائر اردو زبان
رضا نوایی

به گزارش شهرآرانیوز، با توجه به تشرف میلیونی زائران از اقصی نقاط دنیا به حرم مطهر رضوی، آستان قدس رضوی برنامه‌های متنوعی را با هدف آشنایی با سنت و سیره رضوی و معارف والای اهل بیت (ع) برای این زائران تدارک می‌بیند. یکی از بیشترین تشرف‌ها به بارگاه منور رضوی به زائران اردو زبان اختصاص دارد و طبق آمار سالانه ۵۰۰ هزار زائر اردو زبان به منظور زیارت بارگاه منور رضوی به شهر مشهد و مضجع نورانی ثامن الحجج (ع) مشرف می‌شوند، از همین رو رواق مبارکه غدیر برای برگزاری مراسم ویژه آنان اختصاص یافته است.

رواق غدیر در قسمت شمال غربی صحن غدیر و ضلع جنوب غربی ورودی بست شیخ طوسی حرم مطهر رضوی قرار دارد. این رواق در مساحت ۵۷۵ متر مربع در سال ۱۳۸۵ ساخته شده است.

همه روزه نماز‌های ظهر و عصر و مغرب و عشاء در این رواق اقامه می‌شود، همچنین توزیغ فیش‌های صبحانه، برگزاری کلاس‌های آداب زیارت، حرم‌شناسی، حرم‌گردی، برگزاری جلسه بیان احکام و کلاس‌های آموزش قرآن و تصحیح قرائت، تلاوت یک صفحه قرآن به صورت روزانه، قرائت زیارت امام رضا (ع)، قرائت دعای توسل و کمیل، مداحی، سخنرانی، اجرای مسابقه و توزیع جوایز، بازدید از موزه و... از دیگر برنامه‌هایی است که همه روزه در این رواق برگزار می‌شود.

در مناسبت‌های مختلف سال اعم از اعیاد و شهادت‌های ائمه اطهار (ع) ویژه برنامه‌های مختلفی برای تشرف گروه‌ها و کاروان‌های زیارتی اردو زبان در این رواق تدارک دیده می‌شود.

نشست‌های تخصصی، محفل شعرخوانی، نوحه‌خوانی و سینه زنی، سخنرانی و... به زبان اردو بخشی از برنامه‌های مناسبتی طی سال است.

{$sepehr_key_27594}

دوشنبه و ۵ شنبه‌های هر هفته مراسم ویژه‌ای برای بانوان اردو زبان در این رواق تدارک دیده شده است که بانوان با حضور در این رواق از این برنامه‌ها بهره‌مند می‌شوند. شنبه و سه شنبه هر هفته نیز ویژه برنامه بیان احکام برای بانوان زائر اردو زبان برگزار می‌شود. برگزاری کلاس‌های نقاشی ویژه کودکان از دیگر برنامه‌های این رواق در طول سال است. همه روزه تعداد ۲۰ نفر از خادمان بارگاه منور رضوی در این رواق به خدمت‌رسانی در بخش‌های مختلف مشغولند.

یکی از دیگر خدماتی که ویژه زائران اردو زبان در این رواق انجام می‌شود، پاسخگویی به سوالات شرعی زائران به صورت شبانه‌روزی است. شماره تلفن ۳۲۰۰۹۴۸۲ به پاسخگویی سوالات زائران اردو زبان اختصاص یافته است.

حدود ۹۰ درصد از زائران غیر ایرانی بارگاه منور رضوی از کشور پاکستان، ۷ درصد از کشور هندوستان و ۳ درصد از سایر کشور‌ها هستند.