میزان اعتبارات بهزیستی خراسان رضوی نصف سال پیش است | خراسان رضوی ۱۳۸۶ شاغل معلول دارد
سعیده آل ابراهیم

به گزارش شهرآرانیوز «بهزیستی خراسان‌رضوی سال گذشته با ۸۹۷‌میلیارد تومان اعتبار، برای ۸ هزارو‌۹۷۱ نفر اشتغال ایجاد کرده است.» این خبری است که معاون مؤسسات غیردولتی، مشارکت‌های مردمی و اشتغال بهزیستی خراسان‌رضوی اعلام کرد و البته این را هم گفت که «امسال تقریبا نصف این میزان اعتبار به این امر اختصاص داده شده، اما ۷ هزارو‌۸۲۳ نفر تعهد اشتغال برای استان در نظر گرفته شده است.» با وجود این اعداد و ارقام، پرسشی که پیش می‌آید این است که آیا بهزیستی استان با این میزان اعتبار می‌تواند به تعهد امسال خود عمل کند؟

غلامرضا خالدی در گفتگو با شهرآرا، دراین باره اظهار کرد: بهزیستی استان همیشه به میزان تعهد اشتغال تعیین‌شده عمل کرده است، اما امسال میزان اشتغال را باتوجه‌به اعتبارات کم و اینکه بانک‌ها خیلی در این زمینه همکاری نمی‌کنند، نمی‌توان پیش‌بینی کرد. سال گذشته از محل تسهیلات قانون بودجه سال، ۸۹۷‌میلیارد تومان اعتبار داشته‌ایم که ۹۸‌درصد از این مبلغ تخصیص پیدا کرده است. امسال با ۴۴۸‌میلیارد‌و‌۵۰۰‌میلیون تومان اعتبار، تسهیلگری اشتغال برای ۷ هزار‌و‌۸۲۳ نفر به‌عنوان تعهد استان در نظر گرفته شده، درحالی‌که اعتبار کاهش پیدا کرده است.

تسهیلگری اشتغال برای معلولان، متفاوت و هزینه‌بر

وی با بیان اینکه امسال اعتبارات خیلی کمتر شد و به میزان کمی آمار تسهیلگری اشتغال کاهش پیدا کرد، اظهار کرد: تسهیلگری اشتغال برای یک فرد عادی با یک فردی دچار معلولیت متفاوت است و هزینه بیشتری نیز در بر دارد و برخی اوقات افراد دچار معلولیت «سخت‌اشتغال» هستند.

معاون مؤسسات غیردولتی، مشارکت‌های مردمی و اشتغال بهزیستی استان بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۷۷۱ نفر از معلولان استان وام اشتغال دریافت کرده‌اند که مبلغ آن معادل ۹۱‌میلیارد‌و‌۷۴۹‌میلیون تومان بوده است. سقف وام‌ها نیز ۱۵۰‌میلیون تومان است که بسته‌های برتر سیصدمیلیون‌تومانی نیز داریم، اما تعداد آن کم است، زیرا بانک‌ها سخت قبول می‌کنند.

{$sepehr_key_28027}

۱۳۸۶ نفر، مجموع اشتغال امسال معلولان

وی مجموع آمار معلولانی را که از ابتدای سال تاکنون از راه‌های مختلف در استان به اشتغال دست پیدا کرده‌اند ۱۳۸۶ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۱۲۸۹ نفر به‌صورت خوداشتغالی، ۶۸ نفر از طریق کارفرما و ۲۹ نفر از طریق اشتغال خانگی مشغول به کار شده‌اند. طبیعی است که تعداد کارآفرینی در بین معلولان کمتر است.

خالدی با اشاره به اینکه جدا از پرداخت تسهیلات اشتغال و مشوق‌های بیمه‌ای که شامل جمعیت تحت‌پوشش بهزیستی است، برای معلولان پرداخت هزینه ارتقای کارایی نیز در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: درواقع کارفرمایی که معلولان را به‌کار می‌گیرد، به‌عنوان مشوق، هزینه ارتقای کارایی دریافت می‌کند.

این مقام مسئول با اشاره به انجام تسهیلگری اشتغال برای جمعیت هدف بهزیستی که جمع زیادی از این افراد را معلولان تشکیل می‌دهند، گفت: این افراد را باتوجه‌به علایق، سلایق و توانمندی‌ها به سمت شغل‌های متفاوت در بخش خانگی، خوداشتغالی، کارفرمایی و کارآفرینی هدایت می‌کنیم.