لزوم پیوند واکسن HPV به برنامه واکسیناسیون کشوری

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر ترانه مهاجری در حاشیه برگزاری کنگره کشوری «پزشکی شخص محور و رویکرد‌های نوین» اظهار کرد: در پزشکی شخص محور رویکرد ما توجه به شرایط بومی، اقلیمی، فرهنگی و اجتماعی و همینطور مسائل ژنتیکی نیز معطوف می‌شود؛ لذا معتقدم در این راستا ما باید به سمت بومی سازی پروتکل‌های درمانی حرکت کنیم. به عنوان مثال سن غربالگری در کشور ما با توجه به نبودن واکسن HPV در برنامه معمول واکسیناسیون کشوری بهتر است به ۲۱ سال کاهش یابد چرا که با توجه به تغییرات سریع فرهنگی بعید نیست که ما با یک پیک جدی در حوزه سرطان‌های مرتبط با HPV روبرو شویم.

وی سرطان‌های دهانه رح را قابل پیشگیری خواند و گفت: هزینه‌های واکسیناسیون در مقایسه با هزینه‌های سنگین درمانی بسیار ناچیز است.

وی به موضوع یائسگی زنان نیز اشاره کرد و گفت: یک سوم دوران زندگی یک زن در زمان یائسگی می‌گذرد در این دوران شرایط جسمانی و روانی فرد به علت افت استروژن تغییرات زیادی می‌کند؛ متاسفانه در فرهنگ ما یک زن وقتی یائسه می‌شود خود را بی نیاز از چکاب‌ها و ویزیت متخصص زنان می‌بیند در حالی که مراقبت‌های دوران یائسگی بسیار حائز اهمیت است در این دوران زنان نیاز دارند حتما روزانه ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم و ۸۰۰ میلی گرم ویتامین دی دریافت کنند. در این دوران افزایش فعالیت فیزیکی و کنترل وزن ضروری است.

دکتر مهاجری در پایان با مثبت ارزیابی کردن کنگره پزشکی شخص محور و رویکرد‌های نوین گفت: این کنگره به موضوع نو و تازه‌ای پرداخته است که نیاز جامعه‌ی پزشکی است چرا که آینده‌ی پزشکی به این سمت حرکت خواهد کرد که محور درمان و درمانگری بیمار باشد.

{$sepehr_key_30816}