افزایش بیش از دوبرابری بوستان‌های سبز مشهد تا پایان سال ۱۴۰۳

مهدی یعقوبی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز، حفظ و نگهداری فضای سبز با استفاده از روش‌های غیرشیمیایی و هم‌سو با محیط زیست را یکی از روش‌های نوین در مدیریت فضا‌های سبز شهری دانست و اظهار کرد: در حال حاضر شش بوستان در شهر مشهد به عنوان «بوستان سبز» معرفی شده‌اند و نظارت در هر کدام از این بوستان‌ها، برعهده یک کارشناس گیاه‌پزشک مستقر در هر کدام از مناطق است.

وی افزود: در بوستان‌های سبز، به منظور کاهش استفاده از سموم شیمیایی برای دفع آفات و بیماری‌ها، از اجرای سمپاشی‌های بی‌مورد جلوگیری شده و در مقابل، از شیوه‌های غیرشیمیایی موثر و متد‌های کنترل بیولوژیک، مکانیکی و فیزیکی استفاده می‌شود. بهره‌گیری از تله‌های نوری، تله‌های برپایه فرمون، کارت زرد و ... سازگار با محیط زیست نیز از جمله متد‌های مورد استفاده برای دفع و کنترل آفات در این بوستان‌هاست.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد در ادامه اظهار کرد: طی سالیان اخیر به همت مدیریت فضای سبز شهری، حفظ و نگهداری فضای سبز در تعدادی از بوستان‌های سطح شهر با رویکرد سبز صورت پذیرفته و با توجه به مزایای متعدد این روش از جمله کاهش قابل توجه مصرف سموم شیمیایی و مخاطرات زیست‌محیطی، حفظ سلامت شهروندان، کمک به استفاده از تکنیک‌های کم‌خطر در کنترل جمعیت آفات و عوامل بیماری‌زا و نیز حذف تدریجی روش‌های قدیمی و پر‌خطر، برنامه‌ریزی لازم برای توسعه این طرح صورت گرفته و در نظر داریم تا پایان سال ۱۴۰۳، تعداد بوستان‌های سبز را به ۱۳ بوستان افزایش دهیم.

یعقوبی خاطرنشان کرد: مشهد اولین کلانشهر کشور است که در زمینه توسعه این‌گونه بوستان‌ها اقدام کرده است و در شرایط حال حاضر و با افزایش معضلاتی نظیر آلودگی هوا و افزایش معنادار آمار مبتلایان به بیماری‌های خاص، اهمیت کاهش استفاده از سموم شیمیایی در محیط‌های شهری دوچندان شده و موجب خواهد شد تا خانواده‌ها و به ویژه افراد سال‌خورده و توان‌خواه با اطمینان بیشتری از فضا‌های سبز شهری استفاده کنند.

{$sepehr_key_49759}