برنامه غذایی بهبودیافتگان کرونا
به گزارش شهرآرانیوز، بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، به طور کلی رعایت رژیم‌غذایی غنی از غذا‌های گیاهی با حداقل فرآوری شامل میوه، سبزی، نان و غلات سبوس دار، حبوبات، ماهی و مرغ و مصرف کم گوشت قرمز در تسریع روند بهبودی موثر هستند. اما به جز موارد ذکر‌شده پایبندی به چه اصولی ضرورت دارد؟
_ مصرف و تامین مقادیر زیاد مایعات مانند آب، آب‌میوه طبیعی، آب سبزی‌های تازه، چای کمرنگ، آب گوشت یا مرغ به میزان حداقل ۸ لیوان در روز برای رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی
_ مصرف سوپ و آش داغ مانند سوپ سبزیجات، سوپ جو و آش برنج
_ مصرف روزانه میوه و سبزی تازه یا سبزیجات آبپز کنار غذا برای تحریک اشتها و تامین ریزمغذی‌ها
_ استفاده از منابع غذایی ویتامین A که سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی می‌شود مانند: زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر، میوه‌ه و سبزی‌های نارنجی و زرد همچون کدوحلوایی، هویج و همچنین استفاده از سبزی‌هایی با برگ تیره
_ استفاده از منابع غذایی ویتامین C به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدان آن مانند مرکبات، آب نارنج، آب لیمو ترش و...
_ استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن و سلنیوم که تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن است مانند: گوشت، مرغ، تخم‌مرغ، ماهی یا میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز‌ها و...
_ استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاسته‌ای همچون برنج، سیب زمینی و نان سبوس دار حداقل در یکی از وعده‌های روزانه
_ استفاده از روغن گیاهی یا نباتی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون و کنجد به منظور تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تامین برخی اسید‌های چرب ضروری و ویتامین‌های محلول در چربی در تهیه غذا
_ استفاده از عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه
_ استفاده از زردچوبه در تهیه غذا به علت خاصیت ضد التهاب آن
_ اضافه کردن سیر، پیاز و زنجبیل به غذا‌ها که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
_ استفاده از موز یا زنجبیل در مواردی که حالت تهوع وجود دارد.
_ اضافه کردن مقداری پودر سبوس خوراکی فرآوری شده و استاندارد به غذا‌هایی همچون آش، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست
_ مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده برای تامین انرژی روزانه

منبع: ایسنا