خسارت سیل به آثار تاریخی خراسان‌رضوی/ بیشترین آسیب به آثار تاریخی خواف و بجستان و نیشابور/ باد به برج‌وباروهای توس خسارت زد

علی صمدی جوان- احسان زهره‌وندی در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز گفت: پیش از آغاز موج نخست بارش‌ها، به تمامی ادارات میراث‌فرهنگی استان هشدارهای لازم را داده بودیم و خوشبختانه از آسیب‌های جدی و گسترده پیشگیری کردیم.


وی درباره آثار تاریخی آسیب‌دیده گفت: تاکنون آثار تاریخی خواف، بجستان و نیشابور بیشترین آسیب را دیده‌اند. با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، به‌دنبال استفاده از اعتبارات اضطراری اداره‌کل هستیم تا بتوانیم خسارت‌های به‌وجودآمده را جبران کنیم؛ برای‌این‌منظور، فرم‌های برآورد خسارت را به تمامی ادارات استان داده‌ایم تا از آخرین وضعیت آثار تاریخی و آسیب‌های احتمالی آن‌ها آگاه شویم.


جانشین معاونت میراث‌فرهنگی درباره منطقه توس هم تصریح کرد: بارندگی در منطقه تاریخی توس نیز کم نبوده است. با تمهیداتی که از چندی‌قبل اندیشیده بودیم توانستیم آب‌های سطحی را به کشف‌رود هدایت کنیم تا به برج‌وباروی توس آسیبی وارد نشود، اما به‌علت وزش شدید باد خسارت‌هایی جزئی را شاهد بودیم که اکنون درحال برطرف‌کردن آن‌ها هستیم.


زهره‌وندی درباره اقدامات معاونت میراث‌فرهنگی برای جلوگیری از تکرار این خسارت‌ها نیز گفت: طبیعتا باید برای تمامی آثار ثبت‌شده اقدامات مناسب‌تری انجام دهیم تا دوباره شاهد خسارت و آسیب نباشیم؛ بنابراین، پیش‌بینی‌ها و اقدامات حفاظتی را آغاز کرده‌ایم که ازبین آن‌ها مثلا بام‌سازی و ایجاد مسیرهای آبراهی در دستورکار امسال قرار گرفته است تا تمام آثار موجود در استان همچون سایت موزه شادیاخ، سایت موزه بندیان و مسجد-مدرسه ارگ توس از محافظت‌های لازم برخوردار شوند. البته انجام‌دادن این اقدامات مستلزم آن است که از فصل بارندگی عبور کنیم.