افتتاح دومین دوره مدرسه دارالعلم در دانشگاه علوم اسلامی رضوی (۳ مرداد ۱۴۰۳)

الهام اسماعیلی | شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام دکتر محسن جهانگیری امروز (۳ مرداد ۱۴۰۳) در نشست خبری دومین دوره مدرسه تابستانی دارالعلم در محل دانشگاه علوم اسلامی رضوی در این‌باره گفت: یکی از آرزو‌های دیرینه تولیت آستان قدس‌رضوی احیای فعالیت‌های این مدارس بود. به همین منظور، این مدارس به سازمان علمی‌فرهنگی آستان قدس‌رضوی واگذار شد و بنده به عنوان مسئول دانشگاه، مأمور به کار شدم.

دکتر جهانگیری با اشاره به اقدامات انجام‌شده در طول یک سال گذشته، افزود: با تلاش‌های صورت‌گرفته، امسال پنج مدرسه جدید به این دارالعلم اضافه شد که یکی از آن‌ها به دانشگاه رضوی اختصاص یافته و دیگری مدرسه علوم قرآن و حدیث است.

وی همچنین به مزیت‌های رقابتی حوزه علمیه خراسان اشاره کرد و گفت: یکی از این مزیت‌ها، بهره‌مندی از مضجع امام‌رضا(ع) و ظرفیت نخبگی این منطقه است. همچنین جغرافیای تأثیرگذار این حوزه که یک‌چهارم کشور را شامل می‌شود و سابقه دیرینه خراسان به عنوان پایگاه و قطب فعالیت‌های قرآنی، از دیگرمزیت‌های این منطقه است.

اهداف راه‌اندازی این مدرسه

دکتر جهانگیری در ادامه، به اهداف راه‌اندازی این مدرسه اشاره کرد و گفت: هدف از راه‌اندازی این مدرسه، تبدیل‌شدن آن به دومین حوزه شیعی در عرصه تولید علم و تفقه، زمینه‌سازی برای تمدن نوین اسلامی در جهان اسلام، و تربیت طلاب فاضل و برخوردار از سازمان علمی بالنده است.

وی همچنین گفت: تعامل با حوزه علمیه قم، رونق جریان علمی پس از کرونا، مشق سیاست‌مداری و مدیریت آموزشی در افق تمدن نوین اسلامی، و مشق اجتهاد برای طلاب از دیگراهداف این مدرسه است.

ویژگی‌های مدرسه دارالعلم

رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در پایان، به ویژگی‌های این مدرسه اشاره کرد و گفت: این مدرسه با تبرک و تمسک به سوره نحل قرآن کریم، به عنوان یک تشکیلات علمی ایجاد شده است. همچنین تنوع در عرصه‌های دانشی و تنوع مخاطبان از دیگر ویژگی‌های این مدرسه است. امسال ۳۰۰ خانم و ۵۰۰ آقا در این مدرسه مشغول به تحصیل خواهند شد و رشته‌های جدیدی مانند ادبیات، روان‌شناسی، نطق و بیان نیز به برنامه‌های آموزشی اضافه شده است.

وی گفت: این اقدام گامی مهم در راستای ارتقای سطح علمی و فرهنگی حوزه علمیه خراسان و احیای فعالیت‌های اصیل این مدارس است.

 همچنین عبدالحمید طالبی در این رویداد، با اشاره به نقش امام‌رضا(ع) در ترویج علم و دانش، اظهار داشت: حضور ایشان در ایران یک انقلاب فرهنگی و علمی ایجاد کرد و با مناظرات و تعالیم خود، شاگردان بزرگی پرورش دادند. پس از شهادت ایشان، مدارس متعددی در اطراف حرم مطهر ایشان شکل گرفت. همچنین مدارسی نیز در کربلا، سامرا، نجف و قم ایجاد شد.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در احکام مختلفی، بر همکاری بیشتر آستان قدس‌رضوی با حوزه علمیه مشهد تأکید کرده‌اند، افزود: هدف از برگزاری این مدرسه، استفاده از ظرفیت عظیم فرهنگی آستان قدس برای ترویج معارف نبوی، رضوی و اهل‌بیت(ع) است.

طالبی با اشاره به تشکیل پنج مدرسه دارالعلم گفت: امسال با آسیب‌شناسی و تجربه سال قبل و تعامل با اساتید خبره، برنامه‌ریزی شده و از اساتید و مراجع عظام تقلید و سایر اساتید از قم و تهران دعوت شده است.

وی همچنین از ایجاد دفتر دارالعلم در نجف در آینده نزدیک خبر داد و گفت: امیدواریم در بلندمدت، با حوزه علمیه نجف نیز تعاملات علمی داشته باشیم.

طالبی در پایان، با اشاره به حضور اساتید از کشور‌های مختلف در این دوره، گفت: از این فرصت تابستان که اساتید از کشور‌های مختلف توفیق تشرف به مشهد را دارند، برای انجام تعاملات علمی، بیشتر استفاده خواهیم کرد.

{$sepehr_key_68773}