بسته‌های معیشتی ۳۰۰ هزارتومانی در مقابل هزینه ۴ میلیونی ارتزاق دردی از کارگران دوا نمی‌کند
سعیده ساجدی‌نیا/شهرآرانیوز- هرچند که تعدادی از خیران در این مدت ارزاق عمومی تهیه و به کارگران سر گذر‌ها اهدا کردند، اما جای خالی کمک‌های دولتی به کارگران فصلی احساس می‌شد. بر همین اساس پس از شیوع ویروس کرونا و برای حمایت از کارگرانی که دچار مشکل شده بودند، نخستین مرکز نیکوکاری کارگران کشور با همکاری اداره تعاون، کمیته امداد و تشکل‌های کاری در بخش صنوف تشکیل شد.

طبق گفته هادی ابوی، رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران خراسان‌رضوی، تاکنون ۸۰ هزار نفر در سامانه اختصاصی مرکز ثبت‌نام کرده‌اند که حدود ۳۵ هزار نفر از این افراد شناسایی و مشمول حمایت خواهند شد. او همچنین ابراز امیدواری کرده است که تا پایان ماه رمضان دست‌کم یک‌بار به ۵۰ درصد افرادی که ثبت‌نام کرده‌اند، این کمک‌ها اهدا شود.

حالا عضو هیئت مدیره کانون عالی شورا‌های اسلامی کار کشور دراین‌باره به شهرآرانیوز می‌گوید: در چند روز گذشته ۲۰۰۰ بسته معیشتی شامل کیسه برنج، ماکارونی، روغن، خرما و... که هر کدام به مبلغ ۳۰۰ هزار تومان بود، بین کارگران توزیع شد.

احسان سهرابی بیان می‌کند: «باکا» به معنی باشگاه اجتماعی کارگران تشکیل شده است و کمک‌ها از این طریق توزیع می‌شود. این باشگاه به‌طور روزانه، ارتزاق کارگران را تأمین می‌کند. باشگاه نیکوکاری کارگران نیز با همکاری کمیته امداد کمک‌ها را اهدا می‌کند. البته برنامه وسیع‌تری نیز دارند که به‌طور مثال با یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای تعاملی انجام شود و با دریافت بن، بسته‌های ۳۰۰ هزار تومانی در اختیار افراد قرار دهند؛ این تعاملی است که در باشگاه نیکوکاری انجام شده است.
 
فقط مسکن است
او ادامه می‌دهد: با این حال وضعیت معیشت کارگران خوب نیست. وقتی اعلام می‌کنند یک خانواده چهار نفره، ۴ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان فقط هزینه ارتزا‌قشان می‌شود، بعد یک بسته ۳۰۰ هزار تومانی چه دردی را دوا می‌کند؟! این یک مُسکن است. نمی‌گوییم بد است، کار خوبی است، اما با این شرایط جواب‌گو نیست.
 
هزینه‌های خانوار خیلی سنگین است. باید برای حل این مشکلات زیرساخت چیده شود. اشتغال صورت بگیرد، شرکت‌ها با تمام ظرفیت شروع به تولید کنند و از دلالی و وضعیت حبابی قیمت طلا و خودرو جلوگیری شود، چون که شرایط لحظه‌ای در حال تغییر است. این‌ها باید مدیریت شود.

این در حالی است که این روز‌ها تب دیگری هم به‌عنوان بورس راه افتاده است که البته اشکالی ندارد پول‌ها را درگیر کند، زیرا بورس شفافیت دارد، اما واقعیت این است که مردم با این وضعیت شکمشان سیر نمی‌شود و قیمت ارزاق عمومی هم هر روز بالا می‌رود.

حجم زیادی از کارگران به کار برنگشته‌اند

این فعال کارگری با اعلام اینکه هنوز حجم زیادی از کارگران به کار برنگشته‌اند، می‌گوید: در راستای تفاهم‌نامه سازمان برنامه و بودجه و وزارت کار، ۵۰۰۰ میلیارد تومان مصوب کردند که سازمان برنامه و بودجه باید برای بیمه بیکاری ناشی از بیکاری در ایام کرونا تخصیص می‌داد، ولی متأسفانه تاکنون فقط ۱۵۰۰ میلیارد تومان آن تخصیص داده شده که جواب‌گو نیست. باید زیرساخت‌ها را درست کنند. کارخانه‌هایی داریم که همچنان با یک‌سوم ظرفیت کار می‌کنند، در حالی که اگر می‌خواهیم اقتصادمان رونق پیدا کند و از این رکود خارج شویم باید کار‌ها از سرگرفته شود و کارگران را مشارکت بدهیم.