۱۵ هزار و ۸۰۰ نفر از زنان خانه‌دار خراسان رضوی بیمه هستند/ زنان خانه‌دار با پرداخت ماهانه ۲۲۰ هزار تومان، بیمه می‌شوند

نجمه سرباز/شهرآرانیوز- جمشیدی، رئیس اداره فنی بیمه‌شدگان اداره کل تأمین اجتماعی خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرانیوز با بیان اینکه تأمین آینده و پس‌انداز قابل اتکا برای زنان خانه‌داری که شاغل نیستند، از مهم‌ترین دغدغه‌هاست، افزود: در راستای رفع این دغدغه، سازمان تأمین اجتماعی، بیمه زنان خانه‌دار را ارائه کرده است. تمام زنان خانه‌دار ۱۸ تا ۵۰ سال، چه متأهل باشند و چه مجرد، می‌توانند با مراجعه به یکی از شعب بیمه تأمین اجتماعی، با ارائه مدارک لازم و عقد قرارداد، زیر پوشش این بیمه قرار بگیرند.


وی با بیان اینکه ۱۵ هزار و ۸۰۰ نفر در استان مشمول بیمه زنان خانه‌دار هستند، خاطرنشان کرد: زنانی که شاغل نیستند یا رابطه استخدامی و مزدبگیری با کارگاه‌های مشمول قانون تأمین اجتماعی ندارند، زنانی که مدتی مشغول‌به‌کار بوده‌اند و سابقه پرداخت حق بیمه دارند، اما آن را ادامه نداده‌اند، می‌توانند از بیمه زنان خانه‌دار و مزایای آن بهره‌مند شوند. اگر مدتی در جایی شاغل بودند و چند سالی سابقه پرداخت حق بیمه دارند، اما این سابقه را ادامه ندادند تا بتوانند بازنشسته شوند، می‌توانند به راحتی با بیمه زنان خانه‌دار سابقه‌شان را ادامه دهند.

 

زنان خانه‌دار می‌توانند با پرداخت ۲۲۰ هزار تومان سابقه کار کسب کنند


وی درباره شرایط بیمه زنان خانه‌دار گفت: سازمان تأمین اجتماعی ۳ مدل بیمه را برای زنان خانه‌دار در نظر گرفته است؛ نوع اول با حق بیمه ۱۲ درصد که شامل بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی می‌شود و نرخ حق بیمه برای این افراد در ماه‌های ۳۱ روزه سال ۹۹، ۲۲۷ هزار تومان است، نوع دوم با حق بیمه ۱۴ درصدی شامل بازنشستگی و فوت با نرخ ۲۶۵ هزار تومان و نوع سوم که کامل‌ترین است با حق بیمه ۱۸ درصدی شامل بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی و با نرخ ۳۴۱ هزار تومان است. افراد مختارند خودشان حق بیمه‌شان را پرداخت کنند و حداقل یک ماه و حداکثر ۱۲ ماه را برای پرداخت حق بیمه انتخاب کنند.

 

به گفته وی، اگر دفترچه درمان بخواهند، مبلغی را باید به عنوان سرانه درمان پرداخت کنند که بر اساس نرخ سال ۹۸، مبلغ ۴۹ هزار تومان است. همچنین بیمه فرزندان و دفترچه درمان آن‌ها نیز اختیاری است.

 

زنان خانه‌دار مشمول عام قانون تأمین اجتماعی هستند


جمشیدی در ادامه با اشاره به اینکه زنان خانه‌دار زمانی که حق بیمه را واریز کردند، مشمول عام قانون تأمین اجتماعی می‌شوند، ادامه داد: کسانی که ۱۲ درصد را انتخاب کنند، باید حق بیمه خود را تا زمان بازنشستگی واریز کنند، اما کسانی که ۱۴ درصد را انتخاب کنند، اگر بعد از یک‌سال فوت کنند و فرزند دختر یا پسر تحت تکفل داشته باشند، مستمری مادام‌العمر برایشان برقرار می‌شود و کسانی که ۱۸ درصد حق بیمه را واریز کنند، اگر بعد از یک‌سال فوت کنند، مستمری مادام‌العمر برای فرزندان تحت تکفلشان برقرار می‌شود و اگر دچار بیماری صعب‌العلاج شوند و بعد تأیید در کمیسیون پرشکی تأمین اجتماعی ازکارافتاده کلی شوند، برایشان حقوق مادام‌العمر برقرار می‌شود.


به گفته وی، زنان خانه‌دار اگر حق بیمه واریز کردند، حداقل در سن ۵۰ سال با ۳۰ سال سابقه بیمه و در ۵۵ سال با ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه بازنشسته می‌شوند و کسانی که سنشان بیش از ۵۵ سال باشد، به نسبت سابقه پرداخت حق بیمه می‌توانند بازنشست شوند. اگر ۱۰ سال سابقه داشته باشند، ۱۰ روز حقوق و اگر ۱۵ روز سابقه داشته باشند، ۱۵ روز حقوق و به نسبت همین روز سابقه، به آن‌ها حقوق پرداخت می‌شود.



نحوه پرداخت حقوق و مستمری به زنان خانه‌دار


رئیس اداره فنی بیمه‌شدگان اداره کل تأمین اجتماعی خراسان رضوی تصریح کرد: اگر افرادی ۲۰ سال سابقه بیمه داشته باشند و ۵۵ سال سن داشته باشند، یک ماه حقوق حداقل زمان برقراری مستمری به آن‌ها پرداخت می‌شود که یعنی حقوق کامل. مثلا اگر ۲۰ سال سابقه داشته باشند، حقوق یک ماه کامل ۳۰ روزه به آن‌ها پرداخت می‌شود.

 

جمشیدی با اشاره به اینکه بسیاری از بانوان تصور می‌کنند، چون به تبعیت از همسرشان دفترچه درمان دارند، خودشان هم بیمه‌اند، درحالی که یک تصور اشتباه است، گفت: درست است که زنان با این دفترچه از خدمات درمانی استفاده می‌کنند، اما نمی‌توانند از حقوق و مستمری بازنشستگی بهره‌مند شوند. اگر زنان خانه‌دار با سازمان قرارداد ببندند، پس از رسیدن به سن بازنشستگی می‌توانند حقوق دریافت کنند و کمک حال اقتصاد خانواده باشند. حتی اگر همسر هم فوت کرد، هم می‌‍ توانند مستمری همسر و هم حقوق بازنشستگی خودشان را دریافت کنند.

 

به گفته وی، کسانی که ۵۰ سال به بالا هستند و حداقل سابقه بیمه حتی به اندازه ۲ سال داشته باشند، می‌توانند بیمه زنان خانه‌دار شوند. در صورتی که سن متقاضی هنگام انعقاد قرارداد بیش از سن ۵٠ سال باشد، در صورتی درخواست وی پذیرفته می‌شود که به معادل هر سال سن مازاد بر ۵٠ سال دارای سابقه پرداخت حق بیمه قبلی باشد. به‌طور مثال در صورتی که متقاضی در زمان درخواست قرارداد بیمه ۵۵ سال سن داشته باشد، باید دارای ۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه قبلی باشد. در صورتی که قبل از انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه‌دار سابقه بیمه داشته باشند، تمام سوابق قبلی نیز هنگام بازنشستگی محاسبه می‌شود.



خانه‌داری یک شغل محسوب می‌شود


رئیس اداره فنی بیمه‌شدگان اداره کل تأمین اجتماعی خراسان رضوی با ابراز خرسندی از اینکه خانه‌داری را به عنوان یک شغل برای زنان پذیرفته‌اند، گفت: همین بیمه را اگر مردان خواسته باشند، باید کسب‌وکار و شغلی داشته باشند و حال آنکه برای زنان این محدودیت پذیرفته نیست و با پرداخت اندک مبلغی در ماه می‌توانند آینده خود را تضمین کنند.


جمشیدی ادامه داد: ۱۵ هزار و ۸۰۰ نفر از زنان خانه‌دار خراسان رضوی بیمه هستند، بیمه‌ای که نوپاست و برای زنانی که می‌خواهند آینده‌ای داشته باشند، پشتوانه آینده آن‌هاست. ضمن اینکه بهره‌مندی از امتیاز‌های دفترچه درمانی در صورت واریز حق سرانه درمان به این گروه تعلق می‌گیرد.


وی در ادامه با بیان اینکه متقاضی بیمه زنان خانه‌دار در صورتی که پدر خانواده پوشش بیمه‌ای نداشته باشد، می‌تواند با پرداخت حق سرانه درمان، فرزندان خود را بیمه درمانی کنند، خاطرنشان کرد: البته زنان مجرد هم می‌توانند درخواست بدهند و از این فرصت بهره‌مند شوند. دختران مجرد که به واسطه پدر خود دارای دفترچه درمان شده‌اند، در نظر داشته باشند داشتن دفترچه درمانی به معنای محاسبه سابقه پرداخت حق بیمه برای آن‌ها نیست و دختران مجرد نیز با پرداخت حق بیمه به صورت مستقل خود را بیمه کنند تا از مزایای مستمری در آینده برخوردار شوند.


به گفته وی، متأسفانه افراد بر این تصورند که، چون به واسطه پدر یا همسر دفترچه درمانی دارند، سابقه‌ای برای آن‌ها منظور می‌شود، درصورتی که این افراد فقط به عنوان یک فرد تحت تکفل دفترچه درمانی دارند و از خدمات درمانی استفاده کرده‌اند و به هیچ عنوان سابقه‌ای برای آن‌ها لحاظ نمی‌شود.