هشدار پلیس: وکالتی خودرو نخرید

نجمه سرباز/شهرآرانیوز، در همین راستا بسیار دیده شده است خودروی بدون انتقال مالکیت چندین‌بار معامله شده که این موضوع می‌تواند موجب به وجود آمدن مشکلات و خسارات زیادی برای طرفین آن باشد.

 

هشدار رئیس پلیس راهور خراسان رضوی درباره خرید و فروش وکالتی خودرو


بر اساس قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، شهروندان برای هر نقل‌وانتقال خودرو ابتدا باید به پلیس راهور مراجعه کنند و تا زمانی که پلاک تعویض نشود، نقل‌وانتقال قانونی نیست. متأسفانه دیده شده است که برخی فروشندگان ابتدا به دفترخانه‌ها مراجعه و با گرفتن وکالت اقدام به خرید خودرو می‌کنند. اگر فروشنده وکالت دهد و خریدار تعویض پلاک نکند، تمام تخلفات به نام فروشنده ثبت می‌شود. دیده شده است که برخی خریداران به‌صورت عمدی یا سهوی پس از دریافت وکالت‌نامه اقدام به تعویض پلاک نمی‌کنند که این امر مشکلاتی را برای فروشنده به‌وجود می‌آورد.


رئیس پلیس راهور خراسان رضوی دراین‌باره در گفتگو با شهرآرانیوز با هشدار به خریداران و فروشندگان خودرو درباره نقل‌وانتقال وکالتی وسایل نقلیه از جمله خودرو و موتورسیکلت گفت: تردد با پلاک صاحب قبلی هنگام فروش وکالتی مشکلاتی را برای فروشنده خودرو به‌وجود می‌آورد.

 

«سرهنگ حمیدرضا دهنوی» با بیان اینکه وسایل نقلیه‌ای که از کارخانه خارج می‌شود و تولید داخل است، حتما باید در محل کارخانه شماره‌گذاری شود، ادامه داد: پلاکی که به خودرو اختصاص می‌یابد، دارای هویت است، زیرا پلاک یعنی هویت خودرو و خودرو بدون هویت از کارخانه خارج نمی‌شود.


وی با هشدار به شهروندان تأکید کرد: حتما خریداران هر وسیله نقلیه چه خودرو چه موتورسیکلت که خرید و فروش می‌شود، نسبت به فک پلاک آن اقدام کنند و اگر این اقدام صورت نگیرد، از نظر سیستم شماره‌گذاری پلیس راهور، مالک پلاک، مالک اصلی خودرو محسوب می‌شود و در تعقیبات قضایی و در موارد خاص مانند تصادفات و جرائم راهنمایی و رانندگی و دیگر جرائم، مالک پلاک باید پاسخ‌گو باشد نه کسی که آن را پلاک کرده است.


به گفته وی، مقام قضایی مالک پلاک را احضار می‌کند و باید در قبال کارش پاسخ‌گو باشد. خوشبختانه اکنون بیشتر خودرو‌ها به این سمت رفتند که تعویض پلاک را انجام بدهند و بعد به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند. انتظار ما هم این است که این اتفاق بیفتد و حتما اگر وکالتی می‌دهند وکالت با اعتبار باشد و نهایت یک تا ۲ ماه این وکالت بیشتر اعتبار نداشته باشد تا خریدار موظف و مجبور به تعویض پلاک شود و مخیرند هر وقت خواستند برای انتقال سند قطعی به نام خود اقدام کنند.


وی افزود: پیشنهادم این است حتما وکالت‌ها مدت‌دار باشد و حتما مالکان وسایل نقلیه که خودرو خود را فروختند، پیگیر پلاک و فک پلاک خود باشند تا مشکلی از نظر قضایی و... برای آن‌ها پیش نیاید.

 

بازار خودرو، بازار دلالی شده است


رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو مشهد نیز در گفتگو با شهرآرانیوز با توصیه به خریداران و فروشندگان خودرو گفت: توصیه می‌کنم که شهروندان در صورت امکان از خرید خودرو به‌صورت وکالتی خودداری کنند.


«حمیدرضا حیدری» با تأکید به اینکه خریداران خودرو حتما از مراکز معتبر دارای پروانه کسب، خودرو خریداری کنند، افزود: از آنجایی که سند خودرو به‌عنوان سوپاپ مطمئنی در اختیار متعاملان قرار می‌گیرد، حتما باید خریدار از وضعیت سند خودرو اطمینان حاصل کند و بعد اقدام به خرید خودرو بکند.


وی در ادامه خاطرنشان کرد: مردم فعلا برای خرید خودرو صبر کنند و هیجانی وارد بازار نشوند. قطع به یقین خرید نکنند ما هنوز خوش‌بین به آینده بازار خودرو در مشهد هستیم و امیدواریم به‌زودی تکلیف همه خریداران و فروشندگان خودرو مشخص شود. وقتی که بازار خودرو را تبدیل به بازار سرمایه کردند، متأسفانه طبیعی است که باز بحث دلال بازی در خرید و فروش خودرو به وجود آید. باید یک سیاستی بگذارند که بر این مبنا باشد که خودر را از بازار خارج کنند و خودرو نباید کالای سرمایه‌ای باشد، بلکه باید تبدیل به کالای مصرفی شود.


به گفته وی، با این حال در حال حاضر بازار خرید و فروش خودرو به دلیل اتفاقات اخیر با رکود بیشتری روبه‌رو شده است و روند کاهشی قیمت خودرو عاملی شده تا خریداران فعلا دست از خرید بکشند.

 

حیدری با بیان اینکه یکی از راه‌های معامله خودرو مراجعه به بنگاه‌های معاملاتی با پروانه کسب معتبر است، افزود: وقتی خودروی وکالتی فروخته می‌شود، در واقع این اجازه را می‌دهد تا پلاک خودرو در اختیار خریدار قرار گیرد. پس حتما شهروندان در کمترین زمان به فکر شرایط نقل‌وانتقال خودرو و سند مالکیت خود باشند و از مالک حقیقی خودرو اطمینان حاصل کنند.


بیشتر بخوانید: 

قرعه کشی ایران خودرو شنبه ۱۷ خرداد انجام می‌شود