رصدخانه شهری برای اولین بار در مشهد پایه‌گذاری شد | بخش برنامه‌ریزی و آمار، مغز متفکر شهرداری است

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای اسلامی شهر مشهد در همایش روز آمار و برنامه‌ریزی که امروز (یکم آبان ۱۴۰۳) در کارخانه نوآوری برگزار شد، با اشاره به حدیثی از امیرالمؤمنین(ع) با این مضمون که «تدبیر و برنامه‌ریزی قبل از هر اقدامی موجب جلوگیری از پشیمانی است»، گفت: اگر بناست اقدامی منجر به موفقیت شود، باید براساس آمار دقیق و صحیح و تصمیم‌گیری درست باشد. در شهرداری مشهد، تمام خدمات ارائه‌شده به زائران و مجاوران براساس برنامه‌های عملیاتی و راهبردی چشم‌انداز بیست‌ساله انجام شده است. این برنامه‌ها در قالب ۹ برنامه و ۴۵ عملیات، ارائه‌ خدمت می‌کنند.

حسامی بیان کرد: اگر امری بر اساس آمار دقیق نباشد، قطعاً به نتیجه مطلوب نمی‌رسد. ۲۰ سال پیش، در شهرداری صحبت از آمار و برنامه‌ریزی می‌شد، جدی نمی‌گرفتند؛ اما وقتی تدوین بودجه عملیاتی و راهبردی شکل گرفت، امروز به عنوان قوه عاقله مجموعه شهرداری، برنامه‌ریز و پیشران و لوکوموتیوی است که تمام برنامه‌ها و اهداف به کمک آن پیش می‌رود.

وی افزود: مشهد به برنامه‌های کاربردی برای اولین بار دست یافت. همچنین در حوزه آمار، داده مالی هوشمندسازی و شهر هوشمند، ظرفیت‌های نرم‌افزاری، ایجاد رصدخانه و کارخانه نوآوری، شهرداری مشهد در کشور پیشرو بوده و خوش درخشیده است.

{$sepehr_key_86959}

حوزه برنامه‌ریزی و آمار، مغز متفکر شهرداری است

در این همایش، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد نیز گفت: یکی از اتفاقات خوبی که در شهر مشهد رخ داد، ایجاد رصدخانه شهری برای پردازش آمار بود که نتایجش علاوه بر شهرداری، در دیگر سازمان‌ها نیز قابلیت اجرا و برنامه‌ریزی دارد.

مهدی ناصحی بیان کرد: اگر در تسریع فرایند‌ها اقدامی انجام نشود، آن بهره‌وری مدنظر حاصل نمی‌شود و هوشمندسازی برای مدیریت شهری یک اولویت مهم است و باید تماس با مردم از طریق هوشمندسازی ایجاد شود تا شفاف‌سازی اتفاق بیفتد.

رصد خانه شهری برای اولین بار در مشهد پایه گذاری شد | حوزه برنامه ریزی و آمار، مغز متفکر شهرداری است
وی افزود: حوزه برنامه‌ریزی و آمار، مغز متفکر شهرداری است. گام اول در همه حوزه‌های شهری، داشتن چشم‌انداز است و باید در این حوزه، از توان و ظرفیت نیرو‌های متخصص استفاده کرد.

شعار این دوره مدیریت شهری «مشهد؛ جهانشهر برکت و کرامت» بود و تأسیس مرکز دیپلماسی شهری در تحقق این شعار نقش مهمی دارد. حضورنیافتن ما در مجامع بین‌المللی به برند مشهد آسیب می‌رساند. باید چنین مرکزی در مشهد ایجاد شود و در دستور کار مدیران قرار بگیرد تا کارشناسان شهری بتوانند با حضور در سایر کشور‌ها از آخرین متد‌های برنامه‌ریزی شهری بهره‌مند شوند.