دادگاه‌های صلح در مشهد راه‌اندازی شدند (۱۶ آبان ۱۴۰۳) | حکم دادگاه صلح، قطعی است + فیلم

به گزارش شهرآرانیوز، صبح امروز (چهارشنبه، ۱۶ آبان ۱۴۰۳)، دادگاه‌های صلح در شهرستان مشهد با حضور معاون راهبردی قوه‌قضائیه، مدیرکل دادگستری خراسان رضوی، استاندار خراسان رضوی، دادستان عمومی و انقلاب، فرمانده فراجا خراسان رضوی، فرمانده سپاه امام‌رضا(ع) و دیگرمسئولان قضایی در مجتمع قضایی امام‎ خمینی(ره) مشهد راه‌‎اندازی شدند.

{$sepehr_media_2146779_640_360}

عدم نیاز به کیفرخواست در دادگاه‌های صلح

حجت‌الاسلام‌والمسلمین زرندی، مدیرکل دادگستری خراسان رضوی، در ابتدای این مراسم عنوان کرد: تاکنون در تمامی دادگستری‌های شهرستان‌ها، محاکم صلح راه‌اندازی شده است و امروز، مشهد هم به جمع شهر‌های دارای این محکمه پیوست.

وی ادامه داد: آنچه در قانون برای دادگاه‌های صلح پیش‌بینی شده، این است که این محاکم، احتیاج به کیفرخواست ندارند و اصل اولیه هم برای دادگاه‌های صلح این است که آرا قطعی است؛ مگر استثنایی ذکر شده باشد.

زرندی افزود: این دو ویژگی، سطح قضات دادگاه‌های صلح را در حد قضات تجدید نظر بالا می‌برد و توان آن‌ها را از جهت تحقیق به حدی می‌رساند که کار یک بازپرس را هم انجام بدهد؛ یعنی توان علمی و دانش حقوقی قضات دادگاه‌های صلح باید در سطح عالی باشد.

مدیرکل دادگستری خراسان رضوی ادامه داد: اولین گامی که در این دادگاه‌ها برداشته شد، تشکیل کمیته نظارت بر اجرای قانون جدید شورای حل اختلاف بود. سپس تشکیل کمیته پاسخگویی به سؤالات در رابطه با دادگاه‌های صلح و رفع اشکالات و ابهامات برگزاری جلسات توجیهی با همکاران ستاد و شعب اعضای شورای حل اختلاف، طرح موضوع اجرای قانون شورا‌های حل اختلاف و راه‌اندازی دادگاه‌های صلح در نشست فصلی رؤسای دادگستری‌های استان و دادستان‌ها در سطح استان خراسان رضوی، برگزاری جلسه با نمایندگان حقوقی ادارات سازمان‌ها و همچنین اعضای هیئت‌مدیره کانون وکلا و کارشناسان رسمی، مشاوران خانواده و جلسات توجیهی و اطلاع‌رسانی عمومی در خصوص این قانون جدید شورا‌های حل اختلاف و نیز راه‌اندازی دادگاه صلح، برگزاری دوره‌های آموزشی دادگاه صلح و بازدید از محاکم صلح در سفر‌هایی که به شهرستان‌ها صورت‌گرفته انجام شد. تاکنون، تمام دادگاه‌های صلح در حوزه‌های قضایی ما غیر از مشهد مقدس راه‌اندازی شده‌اند و امروز، ان‌شاءالله در مشهد مقدس هم این دادگاه‌ها راه‌اندازی خواهند شد و تاکنون بیش از ۹ هزار پرونده به دادگاه‌های صلح در سطح استان ارجاع شده است.

{$sepehr_key_89641}

محاکم صلح، سرعت دادرسی را افزایش می‌دهند

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت تشکیل محاکم صلح عنوان کرد: این محاکم سبب می‌شود تا رسیدگی به پرونده‌ها سرعت پیدا کند. در واقع، بخشی از سرعت بالاتر، سبب کاهش هزینه‌های دادرسی نیز شده است.

نصرالله پژمان‌فر ادامه داد: این محاکم می‌توانند به صورت محلی مسائل را رسیدگی بکنند و مشکلات مردم را در مراجعات به دستگاه قضایی به‌جای حضور در دادگاه‌های رسمی کمتر کند.

وی خاطرنشان کرد: امروز ذیل همان ماده ۱۲ دادگاه‌های صلح شکل می‌گیرند و در خیلی از استان‌ها راه‌اندازی شده‌اند. با پیگیری‌های که اتفاق افتاد، تلاش می‌شود که این دادگاه‌های صلح بتوانند نهایتاً اطاله دادرسی را کاهش دهند و مردم را با سرعت بالایی به نتیجه برسانند. با توجه به نگاهی که به این موضوع وجود دارد و هم در شرع ما و هم در قوانین ما به این موضوع توجه شده است، خواهشمندم این موضوع واقعاً جدی گرفته شود.