به گزارش شهرآرانیوز، نبیه بری در این باره اعلام کرد: جو مثبت است و کار بهخوبی پیش میرود. انشاءالله همهچیز به نتیجه مطلوب برسد.
وی در گفتگو با روزنامه «الجمهوریه» لبنان اظهار کرد: در هر صورت باید ببینیم که نتیجه چه خواهد شد، بهویژه اینکه تجربه با اسرائیلیها همیشه با مینها و تأخیرهای پی در پی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر آن همراه بوده است و این همه تلاشهای انجامشده را تضعیف میکند، درست مشابه آنچه در غزه در طول یک سال گذشته اتفاق افتاد؛ بنابراین احتیاط ضروری است.
نبیه بری تاکید کرد: پیشنهاد آتشبس به طور کلی مثبت است، اما در هر صورت همه چیز به نتیجه و پایان کار بستگی دارد.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا لبنان برای ارائه پاسخ خود به طرح آتشبس محدودیت زمانی دارد یا خیر، گفت: هیچکس نمیتواند من را به ضربالاجل یا تاریخ مقید کند.
در همین راستا، منابع نزدیک به نبیه بری به روزنامه الجمهوریه اعلام کردند: موضع بری در خصوص پایبندی به اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ و عدم پذیرش پروژهها یا پیشنهادهای خارج از آنچه با «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکا توافق شده، جدی و ثابت است.
این منابع خاطرنشان کردند: این موضع ثابت است و تحت هیچ شرایطی قابل تغییر نیست و بر اساس این موضع، بری در حال ارتباط با طرفهای مختلف برای دستیابی به توافق است و «لیزا جانسون» سفیر آمریکا در بیروت روز گذشته این موضع را از نبیه بری شنید و اکنون توپ در زمین آنهاست.
رئیس پارلمان لبنان جمعه نیز به روزنامه الشرق الاوسط گفته بود که در پیشنهاد توافق آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونیستی، هیچ بندی در مورد آزادی تردد ارتش این رژیم در لبنان و استقرار نیروهای چند ملیتی یا غیر آنها در این کشور مطرح نشده است.
{$sepehr_key_91408}
رسانههای لبنانی پنجشنبه گزارش دادند که «لیزا جانسون» سفیر آمریکا در بیروت پیشنویس توافقی را برای آتشبس میان ارتش رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان به «نبیه بری» رئیس پارلمان این کشور تحویل داد که بر قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت متمرکز است.
وزیر امور خارجه لبنان هم گفت: هر پیشنهادی برای حل مناقشه باید بر اساس احترام به حاکمیت لبنان و مرزهای بینالمللی آن و قطعنامه ۱۷۰۱ باشد.
این در حالی است که رسانههای صهیونیستی با انتشار محتوای پیشنهاد مذکور گزارش کردند پیشنهاد آتشبس بین لبنان و رژیم صهیونیستی شامل اذعان هر ۲ طرف به اهمیت اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ است. این پیشنهاد، به هر ۲ طرف حق میدهد در صورت لزوم از خود «دفاع» کنند.
در این پیشنهاد آمده است که پس از توافق آتشبس، ارتش رژیم اشغالگر ظرف هفت روز از جنوب لبنان خارج و ارتش لبنان جایگزین آن میشود و آمریکا و کشور دیگری بر این روند خروج نظارت خواهند کرد. براساس این پیشنهاد، هرگونه فروش سلاح به لبنان یا تولید آن در داخل آن تحت نظارت دولت لبنان خواهد بود و ظرف ۶۰ روز پس از امضای توافق آتشبس، لبنان باید هر گروه نظامی غیر رسمی در جنوب لبنان را خلع سلاح کند و بر از بین بردن تأسیسات غیر رسمی تولید سلاح نظارت داشته باشد.
منبع: ایسنا