۲۱ شهرستان خراسان رضوی پنبه‌خیز است

سعید خوش‌قامت در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، با اعلام این خبر، اظهار کرد: میانگین برداشت پنبه در استان با توجه به برخی خسارات نظیر قطعی برق در اوج گلدهی به میزان ۲ هزار و ۴۰۰ کیلوگرم در هکتار پیش‌بینی می‌شود و انتظار می‌رود مجموعاً حدود ۴۶ هزار تن تولید وش داشته باشیم.

وی ادامه داد: برداشت محصول پنبه به دلیل شرایط آب‌وهوایی نسبت به مدت مشابه دچار تأخیر شده است و تاکنون پنج هزار و ۹۵۰ هکتار از مزارع استان برداشت شده است. یکی از مواردی که باعث تأخیر در برداشت می‌شود، کمبود نیروی انسانی و هزینه بالای آن است که با توجه به خرده‌مالک‌بودن اکثر پنبه‌کاران در سطح استان، امکان برداشت در بخش زیادی از کشت به صورت مکانیزه نیز وجود ندارد.

{$sepehr_key_94441}

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: تدابیری برای جذب دستگاه‌های وش‌چین پنبه اندیشیده شده است که با توجه به قیمت بسیار بالای آن فعلاً در استان خراسان استفاده نمی‌شود و در حال حاضر تنها سه دستگاه غوزه‌چین در سطح استان فعالیت دارند که بخش بسیار کمی از کل سطح را برداشت می‌نمایند. در راستای افزایش عملکرد و کیفی‌سازی محصول پنبه طرح‌هایی در سال زراعی جاری اجرا شد؛ ایجاد سایت‌های الگویی مزارع، مقایسه ارقام و پایلوت تغذیه از طرح‌های اجرایی سال جاری بود.

خوش‌قامت عنوان کرد: این اقدام در راستای آگاهی‌بخشی به کشاورزان برای استفاده از بذر‌های اصلاح‌شده کشت مکانیزه، تغذیه بهینه پیش‌آگاهی و مبارزه با آفات محصول پنبه در شهرستان‌های پنبه‌خیز استان انجام شد.