رشد شاخص‌های اصلی بازار سهام در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت امروز بورس (۱۲ دی ۱۴۰۳)

به گزارش شهرآرانیوز، شاخص کل بورس در پایان وقت معاملات امروز با رشد بیش از ۲۸ هزار واحد (۱.۰۴ درصد) به ارتفاع ۲ میلیون و ۷۸۸ هزار واحد صعود کرد. فارس، فملی، پارسان، فولاد، وبملت و شبندر بیشترین اثر مثبت و تاپیکو بیشترین اثر منفی را در عملکرد امروز این شاخص داشتند.

شاخص کل هموزن که دماسنج بهتری از میزان یکسان رشد و افت سهام در بورس است نیز امروز ۰.۶۳ درصد رشد کرد. شاخص هموزن رشد امروز خود را مدیون رشد سهم‌های کوچک و متوسط بازار است. از این رو شاخص فرابورس نیز ۰.۰۴ درصد مثبت شد.

در جریان معاملات امروز، ارزش معاملات خرد به ۱۱ هزار و ۶۳۶ میلیارد تومان و حجم معاملات خرد نیز به ۱۸.۸ میلیارد برگه سهم رسید.

۳۰۲ میلیارد تومان پول حقیقی نیز وارد بازار شد.

{$sepehr_key_99972}

چرا در شرایط فعلی بورس، صبور نیستیم؟

محسن عباسی، کارشناس بازار سرمایه، در صفحه شخصی خود در رابطه با وضعیت این روز‌های بازار سهام می‌نویسد:

می‌توانیم به هر سرمایه‌گذاری حق بدهیم که هم از مثبت‌ها و هم منفی‌های بورس بترسد. تجربه سال ۹۹ به ما یاد داد که مثبت‌های پی در پی می‌تواند بازار را از کنترل خارج کند و حساسیت‌های نظارتی را هم افزایش دهد و از طرفی منفی‌ها هم انگار در این چهار سال تمامی نداشت و ترس از گرفتارشدن در این دو حالت، سرمایه‌گذاران را محتاط و ریسک‌گریز کرده است؛ ترس از خالی‌کردن سهام بعد از رشد قیمتی و سقوط آزاد و عدم حمایت از بازار!

اما معاملات منطقی این چند روز و منفی‌های پرحجم، بدون رِنج ناگهانی و خرید و فروش نرمال و معاملات منطقی بازار حاکی از نوعی پختگی در معاملات بازار است. این رفتار بازار توسط افرادی که هنوز به بازار وارد نشده‌اند، مرتباً رصد می‌شود و باعث اعتماد بیشتر افراد بیرون از گود می‌شود.

منفی‌های بازار لازمه رشد بازار بود و هم باعث چرخش بهتر نقدینگی و ورود افراد جدید در بازار شد و هم فرصت شناسایی سود نوسان‌گیران و کوتاه‌مدتی‌ها را فراهم کرد، اما همین نوسان‌گیران و کوتاه‌مدتی‌ها دوباره وارد بازار می‌شوند و وظیفه روغن‌کاری پیستون معاملات و روان‌شدن معاملات را به‌خوبی انجام می‌دهند.

شاید تصور کنیم اگر همه بلندمدتی باشند، بورس بهتر رشد می‌کند و بنابراین به نوسان‌گیران با دید منفی نگاه می‌شود، اما این تصور غلطی است و گواه آن، قفل‌شدن بازار در دامنه نوسان ۱ و ۲ درصد بود که نوسان‌گیران در بازار حضور نداشتند.

نوسان‌گیران و کوتاه‌مدتی‌ها همیشه کف بازار حاضرند و تیر اول را همیشه این افراد شلیک می‌کنند و تنور معاملات را گرم نگه می‌دارند.

مدیریت صحیح بازار، چیزی جز توازن قوا بین بازیگران حقیقی و حقوقی و توازن بین نوسان‌گیران و میان‌مدتی‌ها و بلندمدتی‌ها نیست.