برگزاری رویداد نشان مشهدالرضا (ع) یک ضرورت است

به گزارش شهرآرانیوز، محمد جعفر یاحقی اظهار کرد: موقعیت تاریخی، مذهبی و جغرافیایی مشهد این شهر را به یک کانون توجه منحصر بفرد، تبدیل کرده است. 

وی با اشاره به جایگاه خاص منطقه‌ای و بین المللی مشهد، گفت: گوهری مثل حرم مطهر علی بن موسی الرضا (ع) و جایگاه ارامگاه فردوسی به خاص شدن شهر مشهد کمک کرده است. 

این عضو پیوستهٔ شورای فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان تاریخ ۱۲۰۰ ساله سناباد، افزود: موقعیت زائرپذیری مشهد و به لحاظ گردشگری و زیارت که زائرانی از سطح ملی و بین الملل به این شهر می‌آیند، مشهد را در جهان معروف کرده است. 

وی وجود ارامگاه فردوسی را فرصت مغتنم بین فارسی زبانان دنیا دانست و گفت: باتوجه به این ظرفیت‌های عظیم مشهد، هر نوع تلاش برای معرفی این شهر دارای اهمیت است. 

یاحقی موقعیت جغرافیایی این شهر به لحاظ قرار گرفتن در مسیر اسیای مرکزی و شبه قاره هند، را یک پتانسیل بین المللی برای مشهد برشمرد و عنوان کرد: روی این اصل می‌شود گفت مشهد یک شهر استثنایی است و هیچ شهر دیگری چنین جایگاهی ندارد، لذا سزاوار است برنامه نشان مشهدالرضا (ع) و نامگذاری یک روز بنام مشهد را داشته باشیم.
 
این استاد زبان و ادبیات فارسی از شهرداری مشهد خواست تا اقدام به تدوین یک دانشنامه‌ای برای ثبت تاریخی، فرهنگی و ارتباطات مشهد کند و، چون توس نیز در قلب این شهر قرار دارد و این ادغام باعث غنای بیشتر شهر است لذا جا دارد که این اطلاعات ثبت و منتشر شود. 

یاحقی بیان کرد: ارتباط مشهد با هرات که در قدیم دو پله یک تمدن بودند و به دلیل وجود قبر بانو گوهرشاد در آن و مناسبات مشترک دیگر اهمیت این ارتباط را بیشتر میکند و به ظرفیت‌های تاریخی مشهد اشاره دارد. 

این استاد دانشگاه وجود سنگ هرکاره، سنگ فیروزه نیشابور و دیگر عناصر طبیعی را نیز از دیگر ظرفیت‌های مشهد دانست و گفت: همه اینها باعث می‌شود که برگزاری رویداد مشهدالرضا (ع) و نامگذاری ده دی بنام روز مشهد دارای اهمیت باشد و ضرورت دارد تا از افرادی که در این راستا قدم‌های مفیدی برداشتند را مورد تقدیر قرار دهیم.

{$sepehr_key_100458}