تصویر ترکیبی تلسکوپ هابل و جیمز وب از برخورد دو کهکشان

به گزارش شهرآرانیوز؛ میلیارد‌ها سال بعد، فقط یکی از این ۲ کهکشان باقی می‌ماند. تا آن زمان، این کهکشان‌ها آرام یکدیگر را تجزیه خواهند کرد و رویداد‌های کیهانی شگفت‌انگیزی به نمایش می‌گذارند. ناسا این ترکیب کهکشانی را «چشمان غرق در خون» نامیده است.

درحال‌حاضر، این جفت کهکشان در مرحله برخورد و ادغام هستند تا به یک کهکشان تبدیل شوند. برخورد ۲ کهکشان امواج عظیم ماده، لایه‌هایی از گاز متلاطم، خطوطی از غبار تاریک، فوران‌های حاصل از شکل‌گیری ستاره‌ها و جریان‌هایی از ستارگان رانده‌شده ایجاد می‌کند.

به گفته ناسا، سالانه ده‌ها ستاره جدید با جرمی مشابه خورشید در این ۲ کهکشان مارپیچی متولد می‌شود. در این مرحله از ادغام کهکشانی، گاز و غبار میان کهکشان‌ها تحت‌تأثیر تعاملات فزاینده‌ای قرار می‌گیرد که به تولد ستارگان جدید می‌انجامد.

تصویر روز ناسا ترکیبی از نور مرئی ثبت‌شده با تلسکوپ هابل و نور فروسرخ ثبت‌شده با تلسکوپ جیمز وب است تا جزئیات بیشتری از ساختار کهکشان‌ها آشکار شود.

تصویر ترکیبی تلسکوپ هابل و جیمز وب از برخورد دو کهکشان

ستاره‌شناسان پیش‌بینی می‌کنند کهکشان بزرگ‌تر NGC ۲۲۰۷ که سمت راست تصویر قرار دارد، درنهایت کهکشان کوچک‌تر IC ۲۱۶۳ را که سمت چپ دیده می‌شود، در خود جذب خواهد کرد.

در آخرین تعامل نزدیک این ۲ کهکشان که حدود ۴۰ میلیون سال پیش به اوج رسید، کهکشان کوچک‌تر به‌صورت پادساعت‌گرد درحال چرخش بود و اکنون اندکی پشت کهکشان بزرگ‌تر قرار گرفته است.

{$sepehr_key_100875}

برخلاف تصور رایج، فضای میان ستارگان در این کهکشان‌ها آن‌قدر وسیع است که هنگام برخورد کهکشانی، ستارگان معمولاً با هم برخورد نمی‌کنند.

کهکشان‌های IC ۲۱۶۳ و NGC ۲۲۰۷ در فاصله حدودی ۸۰ میلیون سال نوری از زمین، در راستای صورت فلکی «سگ بزرگ» (کلب اکبر) قرار دارند.

منبع: دیجیاتو