کم‌شنوایی نوزادان در هر هزار تولد، یک تا ۳ مورد است

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر بابک اقبالی با اشاره به اینکه برخی از نوزادان در بدو تولد مشکل ندارند، ولی ممکن است در دوران کودکی درگیر افت شنوایی شوند که این رقم در سنین پیش از مدرسه به حدود ۱۰ در هزار نفر می‌رسد، خاطرنشان کرد: سه تا پنج درصد جمعیت کشور دارای اختلالات شنوایی متوسط تا عمیق هستند و کم‌شنوایی نوزادان و کودکان در کشور، یک تا سه در هزار تولد زنده است.

{$sepehr_key_100971}

وی با بیان اینکه غربالگری نوزادان به منظور شناسایی نوزادان بیمار و درمان بموقع آنان از مهم‌ترین اقدامات در پیشگیری از عوارض این بیماری است، گفت: در حال حاضر، غربالگری شنوایی در بیمارستان‌ها و زایشگاه‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارای واحد غربالگری شنوایی برای نوزادان در سه تا پنج‌روزگی انجام می‌شود. در سال ۱۴۰۲، تعداد ۵۳ هزار و ۴۳۷ نفر غربالگری شده‌اند که از این تعداد، ۲۸۰ نفر وارد مداخلات درمانی شده‌اند.

دکتر اقبالی بیان کرد: برگزاری جلسات آموزشی برای تمامی مادران باردار به‌خصوص در سه‌ماهه اول بارداری و تأکید بر انجام غربالگری در سه تا پنج‌روزگی و ارائه نتایج آزمایشات غربالگری توسط والدین نوزاد جهت مراقبت و پیگیری‌های بعدی از مهم‌ترین موضوعات در راستای آگاهی‌بخشی عمومی درخصوص ضرورت انجام غربالگری شنوایی در کودکان است.