افتتاح «گذر فرهنگ و هنر» در نیشابور، شهر قلمدان‌های مرصع، با حضور وزیر فرهنگ + فیلم و تصاویر

به گزارش شهرآرانیوز، آیین افتتاح و بهره‌برداری از گذر فرهنگ و هنر نیشابور، ظهر امروز (۲۶ دی ۱۴۰۳) با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی و جمعی از مسئولان استانی، اعضای مجمع نمایندگان خراسان رضوی و مدیران استان برگزار شد.

{$sepehr_media_2206312_640_360}

بنابر اعلام مسئولان شهری، کلنگ‌زنی این گذر در تیرماه ۱۴۰۰ انجام شد و پس از سه سال، امروز با زیربنای ۱۴۰۰ مترمربع در زمینی به مساحت هزار مترمربع به بهره‌برداری رسید تا در بخش‌های مجزا مشتمل بر کافه‌کتاب، نگارخانه، جمعه‌بازار هنر و سالن‌های تمرین و اجرای تئاتر در اختیار هنرمندان و اهالی فرهنگ قرار بگیرد.

افتتاح «گذر فرهنگ و هنر» در نیشابور، شهر قلمدان‌های مرصع با حضور وزیر فرهنگ + فیلم و تصاویر

ضرورت تحقق دولت فرهنگی و فرهنگ غیردولتی 

استاندار خراسان رضوی در این مراسم اظهار کرد: دولت فرهنگی و فرهنگ غیردولتی، دو راهبرد ویژه‌ای است که در دولت چهاردهم به شکل جدی در دستورکار قرار دارد زیرا در دولت چهاردهم، متصدی همه وزارتخانه‌های فرهنگی، وزرای خراسانی هستند و این مسئله از آن جهت اهمیت دارد که خراسان، مهد تمدنی این سرزمین است.

وی افزود: زمانی که روزهای ملی به نام عطار و خیام نامگذاری شدند، این یک مطالبه ملی بود که محقق شد اما اکنون بر همگان روشن است که برای ترویج این حکمت‌ها و تبیین این منطق، صرفاً نامگذاری یک روز کافی نیست و این مطالبه جدی وجود دارد که سرمایه‌گذاری، برنامه‌ریزی و تمرکز جدی برای کارهای فرهنگی عمیق‌تر و دقیق‌تر صورت بگیرد.

مظفری با اشاره به برگزاری افتتاحیه جشنواره تئاتر فجر در خراسان برای نخستین‌بار خاطرنشان کرد: در این آیین، از اپرای پنج‌زبانه هفت شهر عشق به قلم استاد منصور دانشور رونمایی خواهد شد و براساس برنامه‌ریزی قبلی، اجرای آن امسال در روز عطار با ۳۵۸ مجری و صداپیشه در نیشابور و با حضور مهمانان برجسته بین‌المللی انجام خواهد شد.

بنیاد ملی عطار و خیام در انتظار تأسیس

سیدیحیی سلیمانی، نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اینکه در این شهرستان، همواره هنر زیربنای توسعه بوده است، تصریح کرد: در شرایط فعلی، اجلاس بین‌المللی گفتمان فرهنگی بین ملت‌ها به همت دانشگاه نیشابور برگزار می‌شود. این مزیت ارزنده‌ای است، اما این ضرورت هم وجود دارد که بنیاد ملی عطار و خیام نیز هرچه زودتر روال قانونی خود را سپری کند و ایجاد شود.

افتتاح «گذر فرهنگ و هنر» در نیشابور، شهر قلمدان‌های مرصع با حضور وزیر فرهنگ + فیلم و تصاویر

وی تأکید کرد: ما نیازمند برگزاری هفته نیشابور هستیم. باید ساختار‌های اداری و سازوکار‌های اجرایی در حوزه فرهنگ به‌شکلی تقویت شود که بنیاد‌های ملی و تفاهم‌نامه‌های مختلف با تشکل‌های مردمی، کمک‌حال دستگاه‌های دولتی برای پیشبرد طرح‌ها باشند. همه‌چیز پول و بودجه و اعتبار نیست. گاهی اوقات حمایت معنوی می‌تواند بیشتر از هر تزریق اعتباری راه‌گشا باشد و این مسئولیتی ویژه برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

افتتاح «گذر فرهنگ و هنر» در نیشابور، شهر قلمدان‌های مرصع با حضور وزیر فرهنگ + فیلم و تصاویر

{$sepehr_key_102383}

شهر فرهنگ و ادب، همچنان بدون کتابخانه!

مهدی دونده، فرماندار نیشابور نیز در ادامه این مراسم گفت: نیشابور سهم بسزایی در شکل‌گیری تاریخ و تمدن ایران اسلامی داشته است. تا اوایل قرن ششم هجری، بیش از ۴ هزار و ۳۰۰ نفر از مفاخر و ادبای زمانه یا زاده نیشابور بوده‌اند یا فضای فکری و تمدنی این شهر را درک کرده‌اند. این خاک حاصلخیز، شهر قلمدان‌های مرصع و موطن حدیث سلسله‌الذهب است و روز عطار، روز خیام و سالروز ورود امام‌رضا(ع) به خراسان، سه مناسبت ویژه‌ای است که در تقویم رسمی کشور به‌نام نیشابور نام‌گذاری شده است.

افتتاح «گذر فرهنگ و هنر» در نیشابور، شهر قلمدان‌های مرصع با حضور وزیر فرهنگ + فیلم و تصاویر

وی بیان کرد: امروز ۴۵ آموزشگاه دارای مجوز فعالیت هنری، ۹ مؤسسه سینمایی، ۴ نگارخانه و ۲ پردیس سینمایی با ۷ سالن به ظرفیت مجموع هزار و ۶۰۰ نفر در شهرستان نیشابور فعال هستند و علاوه بر این‌ها، ۵۰۰ نفر از اهالی فرهنگ نیشابور در صندوق هنر عضویت دارند.

دونده تصریح کرد: امروزه نیشابوری که به علم و ادب شهرت دارد و ۲۵۳۶ شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرده است، هنوز از نبود کتابخانه مرکزی رنج می‌برد. شهرستان نیشابور بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و اگرچه از داشتن ۸ کتابخانه بهره می‌برد، اما هنوز هم جای خالی کتابخانه مرکزی به‌شدت احساس می‌شود.