به گزارش شهرآرانیوز؛ سمیرا خطیبزاده گفت: درحالی که در عصر فضای مجازی قرار گرفتهایم و کودکانمان در این فضا محاصره شدهاند، جرات و جسارت برگزارکنندگان این جشنواره با موضوع اسباببازی که نقش مهمی در حوزه تربیتی کودک دارد، نشان از درایت و تدبیر این دوستان دارد.
وی به اهمیت و ضرورت بازیهای خانوادگی اشاره کرد و گفت: والدین در فراهم کردن زمینه مناسب، هدایت، کنترل بازی و ایجاد انگیزه در کودک برای تمرین مهارتهای جدید و بازیهای خلاق جایگاه بسیار مهم و اساسی دارند. در حالی که متاسفانه بیشتر والدین و مربیان بازی کودک را نوعی اتلاف وقت به شمار میآورند. وقتی با کودک خود بازی میکنید متوجه سبک علایق او میشوید و از سوی دیگر علایق اعضای خانواده نیز شناسایی میشود. در حین بازی، قهرمانان و شخصیتهای مورد علاقه فرزندتان را کشف و شناسایی میکنید و تیپ شخصیتی او شناخته میشود و این برای والدین بزرگترین دستاورد خواهد بود. بازی خانوادگی شما را به دنیای کودکی خودتان برده و مشابهت و تفاوت علاقهها را میان خود و فرزندتان پیدا میکنید و با نزدیکی علاقهها، میتوانید نزدیکی و استحکام را چند برابر کنید.
مدیر گروه رسانه و فرهنگ دانشکده سوره به پایهریزی گفتوگو در میان اعضای خانواده با بازی اشاره کرد و افزود: در دوره امروز بهویژه نوجوانان، علاقهای به صحبت با خانواده ندارند و تمایلشان به سمت گفتوگو و تعامل با همسن و سالان خود میرود. برای ایجاد فضای گفتوگو از طریق بازیهای خانوادگی به ادبیات مشترک میرسید و این خلاء را میتوانید پر کنید. با همدلی و همراهی با نوجوان در هنگام بازی این تعامل برقرار میشود.
وی افزود: در بازی خانوادگی شما باید گروه تشکیل دهید و کارگروهی شکل میگیرد و ایجاد حس همکاری را پررنگ میکند چرا که هدف مشترک است و این همکاری گروهی میان پدر و فرزند یا مادر و فرزند در دل بازی، خاطرههای جذابی را برای فرزند ایجاد میکند و فرزندان را از فردگرایی دور میکند. یکی از نکتههای منفی فضای مجازی و آنلاین گسترش فردیت است و این اصلاً خوب نیست، چرا که اغلب قدرت تعامل و کار گروهی با همسن و سالان خود را ندارند، درحالیکه با انجام بازی گروهی بهشکل غیرمستقیم به فرزندمان یاد میدهیم که چهطور کار گروهی انجام دهد.
{$sepehr_key_103595}
این استادیار دانشگاه با اشاره به اینکه اعتماد به نفس در بازی گروهی در فرزند بالا میرود، گفت: در دل بازی خانوادگی این اعتماد به نفس ایجاد میشود و پدر و مادر با یک برنامهریزی هوشمندانه میتوانند این کار را انجام دهند.
منبع: مهر