ویدئو| اولین اظهارنظر رسمی طالبان درباره حقابه ایران پس از سفر عراقچی
به گزارش شهرآرانیوز، سرپرست وزارت خارجه افغانستان با بیان اینکه «موضوع دیگر، مهاجرین افغانستان است که در ایران زندگی می‌کنند»، گفت: این مهاجرین حتی بیش از ۴۰ سال است که به ایران رفته‌اند. در این‌باره بسیار صحبت‌های سازنده‌ای صورت گرفت، هم از طرف رئیس‌الوزرا و هم دیگر وزارت‌خانه‌ها. آنها هم تایید می‌کنند میلیون‌ها مهاجری که در ۴۰ سال گذشته در آنجا زندگی و کار دارند، امکان ندارد در یکی دو سال یا چند ماه، همه به کشور برگردند. البته هر ۲ طرف باید تلاش کنند. افغانستان آماده است که در اینجا کار و سهولت آماده کند تا زمینه زندگی آنها فراهم شود و جمهوری اسلامی ایران هم تلاش کند مهاجرین تدریجا به کشور خود بیایند. تفاهم خیلی خوبی هم در این زمینه انجام شد.
 
متقی با بیان اینکه «موضوع آب، هم برای افغانستان و هم ایران بسیار مهم است»، تصریح کرد: موضع امارت اسلامی این است که در نعمتی که خداوند داده، دخالت نداریم. مردم سیستان و بلوچستان هم برادران ما هستند. به صراحت گفتیم که ما بین مردم هلمند و نیمروز و مردم سیستان و بلوچستان فرق نمی‌گذاریم. اگر مشکلاتی در این عرصه پیدا شده، به‌خاطر خشکسالی است. وقتی که باران و برف نباشد، یا کم باشد، پس طبعا آب هم کم می‌شود.
{$sepehr_key_104896}
او در ادامه گفت: این آب که از مناطق مرکزی یک بار به هلمند و کجکی می‌رسد، بعد از کجکی تا بند سد کمال‌خان یا سیستان و بلوچستان، تقریبا ۷۰۰ کیلومتر راه است و زمین این راه هم اکثرا ریگ و خاک است که بسیار آب را جذب می‌کند و هم آفتاب آن را تبخیر می‌کند، پس اگر آب خیلی زیاد و قوی نباشد، به آنجا نمی‌رسد. به هر حال، تا جایی که موضع امارت اسلامی است، وقتی که آب وجود داشته باشد، حتی رئیس الوزرا گفت، حتی اگر توافق و معاهده نباشد، ما به خاطر اسلامیت و انسانیت، مسئولیت خود می‌دانیم که باید به آن مردم آب برسد.
منبع: همشهری
{$sepehr_media_2218094_640_360}