رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: کلانشهر مشهد چهارراه فرهنگی و معنوی کشور است

به گزارش شهرآرانیوز؛ مهدی ناصحی امروز (۱۱ بهمن ۱۴۰۳) در نشست مشترک شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در مشهد اظهار کرد: ما از حدود چهار میلیون نفر جمعیت در شهر مشهد، منابعی را جمع‌آوری و برای ۶ میلیون نفر هزینه می‌کنیم؛ یعنی بیش از ۳۰ درصد هزینه‌های شهرداری مشهد برای مهمانان ماست.

وی افزود: بیش از یک میلیون نفر مهاجر خارجی داریم و روزانه ۲۰۰ هزار نفر زائر در مشهد حضور دارند. بیش از ۶۰ درصد خدمات در اختیار غیرمشهدی‌هاست. روزی ۲۰۰۰ تن زباله تولید و جمع‌آوری می‌شود که اگر خدمات حوزه شهرداری نباشد، امروز مشهد به عنوان برند تنظیف شهری مطرح نمی‌شود.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه بیش از ۷۵ درصد منابع ما در شهرداری‌ها وابسته به حوزه شهرسازی است، عنوان کرد: اگر قرار بوده شهرداری به عنوان یک سازمان درآمد-هزینه اقدامی انجام دهند، از این حوزه بوده است. براساس ماده ۱۷ قانون درآمدهای پایدار، تمام طرح‌ها به‌جز طرح تفصیلی منسوخ شد. جهت تنظیم طرح تفصیلی بیشتر حوزه شهرسازی بوده و کیفیت زیست شهری برای آن مهم است.

{$sepehr_key_105179}

ناصحی بیان کرد: ۳۰ درصد حقوق و دستمزد ما سهم مالیات بر ارزش افزوده است که باید کمک کنیم سهم ما از مالیات بر ارزش افزوده افزایش پیدا کند. ما رتبه یازدهم را در دریافت مالیات بر ارزش افزوده داریم. مدیریت منابع مالی دارد اتفاق می‌افتد که چرخ شهر لنگ نزند.

وی با اشاره به اینکه در مشهد، ۷۰۰۰ واحد صنعتی وجود دارد، تصریح کرد: ۲۰۶ واحد به عنوان صنایع آلاینده شناسایی شدند؛ یعنی اصولاً صنایع مشهد آلاینده تشخیص داده نشده است. عوارض ملی مثل عوارض سیگار، گمرک و سهم تخلفات رانندگی احصا شده است. سهم ما را در عوارض سوخت، سیگار و شماره‌گذاری در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱، ۲۰۰ میلیارد تومان کاهش دادند.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: به موضوع مشهد به‌واسطه پیشروبودن این شهر در مسائل ملی باید دقت نظر شود. اگر در مسائل اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی اتفاقی بیفتد، کشوری و بین‌المللی می‌شود. شروع بسیاری از اتفاقات چه مثبت و چه منفی در کشور از مشهد بوده، به همین دلیل باید نگاه ویژه‌ای شود. مشهد چهارراه فرهنگی و معنوی کشور است و از همه مذاهب در مشهد حضور دارند؛ بنابراین اگر شهرداری خدمات خود را درست انجام ندهد، آسیب ملی خواهد بود.