به گزارش شهرآرانیوز؛ حسین خدمت با اشاره به نقش کیسه صفرا در ذخیره و غلیظکردن صفرا اذعان کرد: صفرا که از کبد ترشح میشود، حاوی آنزیمهایی است که به هضم چربی کمک میکنند. اما گاهی به دلایل مختلف، این مایع در کیسه صفرا غلیظ شده و منجر به تشکیل سنگ میشود.
وی با اشاره به اینکه سنگ صفرا به معنای بیماری نیست، افزود: وجود سنگ صفرا بیماری محسوب نشده و مشکلساز نخواهد بود و ما برای آن اقدامات دارویی و درمانی انجام نمیدهیم تنها در صورتی که سنگ باعث انسداد دستگاههای دیگر شده و جابهجا شود اقدامات درمانی شروع خواهند شد. یعنی اگر سنگ در خروجی صفرا گیر کند و انسداد ایجاد شود در صورت درد شدید بالای شکم فرد به اورژانس مراجعه کرده و از آمپول استفاده کند.
این فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد: به طور معمول تا ۲۴ سال طول میکشد و بعد سنگ آزاد میشود و علائم مریض نیز از بین میرود، اما این تنها یک هشدار است و یک الی دو سال فرصت دارد تا کیسه صفرای خود را عمل کند، برای اینکه حملات و دردها فرد را آزار ندهند داروهایی برای رقیق شدن صفرا وجود دارد، اما توصیه میشود در اولین فرصت بعد از تشخیص با سونوگرافی فرد اقدام به جراحی کند.
{$sepehr_key_107072}
خدمت بیان کرد: برخی افراد بیش از دیگران در معرض ابتلاء به سنگ صفرا هستند؛ از جمله زنان، افراد بالای ۴۰ سال، کسانی که زایمانهای مکرر داشته و افراد دارای اضافهوزن احتمال غلیظ شدن صفرا و تشکیل سنگ در کیسه صفرا بیشتر خواهد بود.
منبع: مهر