معرفی عوامل اثرگذار بر ابتلای کودکان به پوکی‌‌ استخوان

به گزارش شهرآرانیوز؛ شاداب صالح‌پور با اشاره به اینکه بسیاری تصور می‌کنند پوکی استخوان تنها در بزرگسالان رخ می‌دهد، اظهار کرد: این بیماری می‌تواند از سنین پایین آغاز شود و علت آن به دو دسته اصلی اولیه و ثانویه تقسیم می‌شود.

وی درباره پوکی استخوان اولیه گفت: این نوع پوکی استخوان به دلیل بیماری‌های ژنتیکی رخ می‌دهد که شایع‌ترین آن‌ها استخوان‌سازی ناقص است. اما نوع دوم، یعنی پوکی استخوان ثانویه، بسیار شایع‌تر بوده و ناشی از مصرف دارو‌ها یا بیماری‌های غیرمرتبط با استخوان است.

این متخصص کودکان و فوق‌تخصص بیماری‌های غدد و متابولیسم کودکان، مصرف کورتون را یکی از عوامل اصلی پوکی استخوان ثانویه دانست و افزود: دارو‌های کورتونی که برای بیماری‌های تنفسی، گوارشی، کلیوی، روماتولوژی و حتی عصبی در کودکان تجویز می‌شوند، می‌توانند به مرور زمان موجب کاهش تراکم استخوان شوند.

صالح‌پور درباره علائم این بیماری اظهار کرد: درد‌های استخوانی و اختلال در رشد، شکستگی‌های خودبه‌خودی یا با ضربات خفیف، تغییر شکل استخوان‌ها، کوتاهی قد و مشکلات حرکتی از علائم این بیماری هستند.

وی ادامه داد: در برخی موارد، پوکی استخوان ممکن است بدون علامت باشد و تنها از طریق تصویربرداری‌های خاص و آزمایش‌های ویژه تشخیص داده شود.

{$sepehr_key_107077}

این متخصص کودکان و فوق تخصص بیماری‌های غدد و متابولیسم کودکان راهکار‌های پیشگیری از پوکی استخوان در کودکان را مصرف مواد غذایی غنی از کلسیم مانند شیر، ماست، پنیر و سایر لبنیات کم‌چرب؛ دریافت کافی ویتامین D از طریق مکمل‌ها یا نور خورشید؛ کاهش مصرف نوشیدنی‌های گازدار و فست‌فود‌ها که موجب کاهش تراکم استخوان می‌شوند و افزایش فعالیت بدنی و ورزش برای تقویت استخوان‌ها برشمرد.

منبع: تسنیم