در صورت فوت زن، چه کسانی از وی ارث می‌برند؟

در صورتی که خانمی فوت کند، علاوه بر همسر، سایر خویشاوندان نسبی همچون پدر و مادر و نیز فرزندان، می‌توانند از وی ارث ببرند و در صورت نبود والدین و فرزند، نوبت به وراث بعدی می‌رسد.

بر این اساس، در صورت فوت زن فرزنددار و بی‌فرزند، ابتدا سهم‌الارث همسر وی پرداخت شده و سپس، نوبت به ارائه سهم‌الارث پدر و مادر و نیز فرزندان زن خواهد رسید.

البته اگر زن فوت‌شده فرزند، پدر و مادر نداشته باشد، نوبت به وراث طبقات دوم و سوم می‌رسد.

در صورتی که زن فوت‌شده فرزند نداشته باشد، ابتدا یک‌دوم ترکه به شوهر پرداخت می‌شود و سپس مابقی آن به والدین زن می‌رسد که سهم پدر دوسوم و سهم مادر یک‌سوم باقی‌مانده ترکه است.

در صورتی که زن فرزنددار فوت کند ابتدا یک‌چهارم ترکه را شوهر می‌برد و اگر زن به‌جز فرزند، پدر و مادر نیز داشته باشد، هرکدام از ایشان یک‌ششم ترکه را می‌برند و مابقی به فرزند می‌رسد که پسر دوبرابر دختر ارث می‌برد.

{$sepehr_key_108101}

درخصوص مهریه، چون مهریه زن، طلب یا حق مالی وی قبل از فوت بوده و شوهر مکلف بوده آن را بپردازد، پس از مرگ وی نیز نه‌تنها حق مهریه وی ساقط یا باطل نمی‌شود، بلکه شوهر مکلف است در صورتی که ورثه زن آن را مطالبه کردند، مهریه زن فوت‌شده را به آن‌ها بدهد؛ چراکه بعد از فوت هر شخص، اصولاً حقوق مالی متوفی به ورثه او می‌رسد و لذا ورثه وی این حق را دارند که حق و حقوق مالی وی را به‌نیابت از وی مطالبه کنند و مهریه زن فوت‌شده نیز یکی از آن‌هاست.