تأثیر شیردهی بر کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد

به گزارش شهرآرانیوز، محمود راوری با تأکید بر اهمیت تغذیه با شیر مادر افزود: شیر مادر حاوی مواد ایمنی‌بخش منحصر به فردی است که در شیر خشک وجود ندارد. این ترکیبات شامل آنتی‌بادی‌ها، فاکتور‌های رشد، آنزیم‌ها و پروبیوتیک‌ها بوده و از نوزاد در برابر بیماری‌هایی مانند عفونت‌های تنفسی، اسهال و عفونت گوش محافظت می‌کنند.

وی افزود: مطالعات نشان داده است که نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، در آینده کمتر به دیابت، فشار خون و کلسترول بالا مبتلا می‌شوند، همچنین تغذیه با شیر مادر موجب رشد بهتر مغز، افزایش ضریب هوشی و تقویت سیستم عصبی نوزاد خواهد شد.

{$sepehr_key_109471}

راوری با اشاره به تأثیر شیر مادر در کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) تصریح کرد: تحقیقات نشان می‌دهد که نوزادانی که به‌صورت انحصاری تا ۶ ماه از شیر مادر تغذیه می‌کنند، تا ۷۰ درصد کمتر در معرض این خطر قرار دارند. همچنین تغذیه نوزاد در ساعت اول تولد و تماس پوست با پوست مادر، خطر مرگ‌ومیر نوزاد را تا ۲۰ درصد کاهش می‌دهد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت، شیر مادر بهترین و مطمئن‌ترین تغذیه برای نوزادان است. خانواده‌ها باید با حمایت از مادران شیرده، شرایط لازم برای تغذیه انحصاری با شیر مادر را در ۶ ماه نخست زندگی نوزاد فراهم کنند.

منبع: سلامت نیوز