سفر هیئت ۱۰۰ نفره فعالان اقتصادی خراسان رضوی به ازبکستان (۸ اسفند ۱۴۰۳)

به گزارش شهرآرانیوز؛ احمد معصومی فر افزود: این سفر در چهارچوب سیاست همسایگی و دیپلماسی استانی به دعوت استاندار «سمرقند» ازبکستان از استاندار خراسان رضوی با همراهی یک هیات بزرگ تجاری و اقتصادی متشکل از ۱۰۰ نفر از مدیران، بازرگانان و روسای شرکت‌های بزرگ اقتصادی استان انجام شده است.

{$sepehr_key_110364}

وی ادامه داد: ملاقات هیات اعزامی از خراسان رضوی با استاندار و مسوولان سمرقند و شرکت در همایش مشترک تجاری میان بازرگانان ایران و ازبکستان و بازدید از چند مرکز اقتصادی در این استان از برنامه‌های این سفر چهار روزه است.

رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور گفت: هدف از این سفر توسعه روابط اقتصادی در بخش‌های مختلف میان ایران و ازبکستان است و روسا و نمایندگان شرکت‌هایی که در این سفر حضور دارند در حوزه‌های مصالح ساختمانی، لوازم خانگی، مواد غذایی و کشاورزی، نساجی و صنعت انرژی و خدمات ساختمانی فعالیت دارند.

معصومی فر افزود: هیات اعزامی در این سفر، بزرگترین هیات اقتصادی و تجاری خراسان رضوی در سفر به یک کشور خارجی محسوب می‌شود که علاوه بر بازدید از استان سمرقند، به استان «بخارا» نیز می‌روند.

وی، روابط تجاری میان ایران و ازبکستان را در حال توسعه عنوان و اضافه کرد: در سال ۲۰۲۴ میلادی حجم مبادلات ۲ کشور ۵۰۰ میلیون دلار بود که امید است با پیگیری مصوبات این سفر این مبادلات افزایش یابد.

وی ادامه داد: مهم‌ترین کالا‌های صادراتی ایران به ازبکستان مصالح ساختمانی، کاشی و سرامیک، تاسیسات عمرانی، مواد شوینده و محصولات پتروشیمی و کشاورزی، لبنیات، شیر خشک، خشکبار شامل پسته و خرما و انواع میوه و البته غذای آبزیان است.

رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور، واردات ازبکستان به ایران را نیز محصولات مرتبط با پنبه و نخ پنبه و همچنین میوه، سبزیجات و حبوبات عنوان کرد.

معصومی فر افزود: این سفر در چهارچوب تقویت روابط دوجانبه میان خراسان رضوی و استان‌های متناظر با کشور‌های همسایه است و با توجه به مشترکات تمدنی و تاریخی خراسان رضوی با سمرقند و بخارا انجام شده است و پیگیری نتایج این سفر در حوزه‌های اقتصادی و گردشگری نمود خواهد داشت.

رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور گفت: بسیاری از اتباع ازبکستان علاقه‌مند سفر به خراسان رضوی به عنوان گردشگر زیارت و یا سلامت هستند لذا علاوه بر مباحث اقتصادی، یکی از اهداف این سفر ایجاد تسهیلات و زمینه‌های مناسب برای تبادل بیشتر گردشگر میان ۲ کشور است و انتظار می‌رود با پیگیری نتایج این سفر این مهم محقق شود.

معصومی فر افزود: در این سفر قرار است چند سند، تفاهمنامه و یادداشت تفاهم میان اتاق‌های بازرگانی خراسان رضوی و استان‌های ازبکستانی و همچنین یادداشت تفاهم میان استانداران ۲ کشور به امضا برسد.

ازبکستان با ۳۷.۵ میلیون نفر جمعیت در میان چهار کشور دیگر آسیای مرکزی یعنی تاجیکستان، قزاقستان، ترکمنستان و قرقیزستان و همچنین افغانستان قرار دارد و با ایران مرز مشترک ندارد.

بیشتر مردم ازبکستان به زبان «ازبکی» صحبت می‌کنند، اما در سمرقند و بخارا بخشی از مردم «تاجیک» بوده و به فارسی سخن می‌گویند.

منبع: ایرنا

{$sepehr_key_110363}