توسعه پوشش بیمه‌ای برای درمان کم‌‌شنوایی در کشور

به گزارش شهرآرانیوز، سجاد رضوی با اشاره به اینکه توانبخشی یکی از مهم‌ترین مراحل پس از کاشت حلزون شنوایی است، افزود: حدود ۱۵۰ جلسه توانبخشی برای این بیماران ضروری است و اگر به درستی انجام نشود، ممکن است کاشت حلزون نتیجه مطلوبی نداشته باشد.

وی اظهار داشت: در این راستا، بیماران باید این جلسات را در مراکز نزدیک به محل زندگی خود و با توجه به راحتی در رفت‌وآمد، چه در مراکز دولتی و چه خصوصی دریافت کنند.

معاون وزیر بهداشت از برآورد هزینه‌های درمان و توانبخشی برای ۲۰۰ هزار کودک کم‌شنوا زیر ۴ سال خبر داد و اظهار داشت: این کودکان نیازمند حمایت جدی هستند و باید از طریق صنعت و استفاده از وسایل کاشتنی، وضعیت شنوایی آنها را بهبود بخشیم. در این زمینه، آیین‌نامه‌های حمایتی در حال تدوین است و به‌زودی ابلاغ می‌شود.

رضوی به برنامه وزارت بهداشت برای «اصلاح تعرفه‌های پزشکان متخصص گوش» در سال آینده اشاره کرد و گفت: با همکاری سازمان‌های بیمه‌گر، روند تأمین تجهیزات و وسایل موردنیاز برای بیماران کم‌شنوا ادامه خواهد یافت. هدف وزارت بهداشت این است که هیچ فردی در ایران از نعمت شنوایی محروم نماند و همه بتوانند از خدمات درمانی و تجهیزات لازم بهره‌مند شوند.

{$sepehr_key_111290}

سالانه حدود هزار کودک ناشنوا در کشور متولد می‌شوند

محمد اجل‌لوئیان مدیرعامل بنیاد خیریه بخشش گفت: این بنیاد با کمک خیرین و نهاد‌های حمایتی توانسته است تاکنون هزاران کودک ناشنوا را تحت پوشش خدمات کاشت حلزون، توانبخشی و تأمین قطعات موردنیاز قرار دهد.

محمد اجل‌لوئیان با اشاره به اینکه سالانه حدود هزار کودک ناشنوا در کشور متولد می‌شوند، گفت: با کاشت حلزون شنوایی، این کودکان می‌توانند شنوایی کامل خود را بازیابند، اما مشکل اصلی هزینه‌های پس از کاشت از جمله تعمیر و تعویض قطعات و توانبخشی است که بسیاری از خانواده‌ها از عهده آن برنمی‌آیند. به همین دلیل، بنیاد خیریه شنوایی‌بخشی شفا «بخشش» با همکاری خیرین و نهاد‌های حمایتی تلاش کرده است تا این کودکان را از محرومیت نجات دهد.

وی با اشاره به اینکه دولت تأمین پروتز را به‌صورت رایگان بر عهده دارد، افزود: هزینه‌های توانبخشی، پشتیبانی قطعات، پیشگیری و ایاب و ذهاب در این برنامه پیش‌بینی نشده است همچنین، پروژه کاشت رایگان تنها شامل کودکان زیر ۴ سال و بزرگسالانی با «کری ناگهانی» می‌شود؛ درحالی‌که سایر افراد مستعد کاشت باید هزینه‌های عمل را به‌صورت نیمه‌دولتی پرداخت کنند.

اجل لوئیان تصریح کرد: دولت برای ناشنوایان بالای ۴ سال، پروتز را به قیمت ۲۰ میلیون تومان تأمین می‌کند، اما سایر هزینه‌های بستری، جراحی و توانبخشی بر عهده متقاضی است.

به گفته وی، برای رفع این مشکل، بنیاد از سال ۱۴۰۱ کمک‌هزینه پروتز و بخشی از هزینه‌های جراحی و توانبخشی را تأمین کرده است.

منبع: ایرنا