به گزارش شهرآرانیوز، سید مرتضی بختیاری سه شنبه شب در برنامه صف اول با عنوان کمیته امداد و محرومیت زدایی، در مورد افزایش ۴۰ درصدی مستمری در سال آینده افزود: اکنون به خانوارهای یک نفره یک میلیون تومان، خانوارهای دو نفره یک میلیون و ۴۲۰ هزار تومان، خانوارهای سه نفره ۲ میلیون تومان، خانوارهای چهار نفره ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان و خانوارهای پنج نفره و بالاتر ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان مستمری ماهانه پرداخت میشود.
وی ادامه داد:بر این اساس، مستمری خانوار یک نفره از یک میلیون به یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و مستمری خانوار دو نفره از یک میلیون و ۴۲۰ هزار تومان به یک میلیون و ۹۸۸ هزار تومان افزایش مییابد، مستمری خانوار سه نفره و چهار نفره نیز به ترتیب به ۲ میلیون و ۸۰۰ و سه میلیون و ۵۷۷ هزار تومان خواهد رسید و با احتساب رشد ۴۰ درصدی، خانوار پنج نفره و بیشتر نیز سال آینده چهار میلیون و ۴۱۰ هزار تومان مستمری دریافت خواهند کرد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: امسال بیش از ۸۰ هزار مددجوی مجری طرحهای اشتغال این نهاد با استفاده از تسهیلات خودکفا شدند و امروز جشن خوکفایی با حضور رییس جمهور برگزارشد.
وی افزود: مسیر توانمندسازی نیازمندان به برکت نگاه امام عظیمالشأن (ره) بود که فرمودند کار کمیته امداد مدد به حیات، مدد به کار و مدد به زندگی شرافتمندانه است.
بختیاری با اشاره به ماموریتهای رهبر معظم انقلاب به کمیته امداد در خصوص توانمندسازی مددجویان اظهار کرد: توسعه اشتغال پایدار، راهکار اساسی در ایجاد درآمد باثبات و خودکفایی مددجویان است که برای تحقق این ماموریت مهم، بنیاد حیات پایهگذاری شده تا خدمت اشتغال را مبتنی بر آموزش، بازاریابی، بیمه و دیگر پیشنیازها ارائه کند.
بختیاری با بیان اینکه رویکرد کمیته امداد در حوزه اشتغال متکی بر روشهای اصلاحی و نوآورانه در جهت بهبود فرآیندها طراحی شده است، خاطرنشان کرد: مهارتآموزی در یکی از فنون درآمدزا متناسب با شرایط مخاطبان منجر به رشد سه برابری آموزشهای مهارتی در جهت کاهش نرخ شکست شغلی شده است.
وی راهاندازی برنامه مهارتآموزی کودکان و نوجوانان در تابستان را در همین جهت ذکر کرد و ادامه داد: این اقدام در راستای تقویت اعتماد به نفس، ارتقای روحیه کار و تلاش در جامعه هدف و شکستن چرخه فقر بین نسلی طراحی شده است.
رئیس کمیته امداد با تاکید بر اهمیت زنجیرههای بزرگ تولیدی و خدماتی در برنامه اشتغال مددجویان اضافه کرد: از شرکتهای تخصصی برای اشتغالزایی در زنجیرههای تولید بهرهگیری شده است و شرکتهای دانشبنیان در فروش محصولات تولیدی مددجویان در بستر فضای مجازی پای کار آمدهاند به طوری که بیش از ۲۷۰۰ مجری طرحهای اشتغال به سکوهای فروش فضای مجازی متصل شدهاند.
{$sepehr_key_111735}
بختیاری تکمیل زنجیره تولید تا بازار برای محصولات مددجویی را مهم ارزیابی کرد و گفت: در صنعت نوغانداری از این ظرفیت استفاده شده و در صنعت پوشاک، فرش و صنایع دستی، طیور، دام و شیلات نیز در حال پیگیری است.
وی با تاکید بر ضرورت تزریق نوآوری و فناوری در مشاغل خرد و خانگی در جهت افزایش درآمد تاکید کرد: به عنوان نمونه ۲۰ هزار پنل خورشیدی برای مددجویان راهاندازی شده و که با ورود برق تولیدی به شبکه سراسری، در رفع ناترازی انرژی موثر بوده است. همچنین راهاندازی نیروگاههای تجمیعی مورد توجه قرار گرفته و در استانهای هرمزگان و یزد به بهرهبردرای رسیده است.
بختیاری به معرفی دیگر خدمات کمیته امداد پرداخت و گفت: ۳۳ هزار و ۸۰۰ واحد مسکن به خانوادههای فاقد مسکن از اقداماتی بود که در ابتدای سال جاری با حضور شهید آیتالله رئیسی انجام شد و در ابتدای سال ۱۴۰۴ نیز همین میزان مسکن تحویل مددجویان میشود.
وی به حمایت این نهاد از ۷۹۵ هزار دانشآموز و ۴۹ هزار دانشجو اشاره کرد و افزود: ۱۴ هزار نخبه و استعداد برتر از خدمات کمیته امداد بهره میبرند. همچنین ۹ هزار نفر از دانشآموزان جامعه هدف در کنکور سراسری ۱۴۰۳ پذیرفته شدند که ۱۹۰۰ نفر آنان در دانشگاههای سراسری دولتی و ۷۵۶ نفر در دانشگاه فرهنگیان قبول شدند.
وی با قدردانی از نقش دستگاههای دولتی و وزارتخانههای اقتصاد، کار و تعاون، سازمان فنی و حرفهای، بانک مرکزی، استانداران و بانکهای عامل، گفت: برنامه اشتغال مددجویان کمیته امداد بدون همراهی همه دستگاهها به نتیجه نمیرسد.
منبع: ایرنا