برگزاری نشست کارگروه پیشگیری از مخاطرات چهارشنبه‌‌سوری

به گزارش شهرآرانیوز، نشست ویژه کارگروه پیشگیری از مخاطرات چهارشنبه‌سوری در هلال‌احمر با حضور مسئولان و نمایندگان دستگاه‌های هلال‌احمر، اورژانس، آتش‌نشانی، پلیس راهور، فراجا، وزارت بهداشت، صدا و سیما، وزارت آموزش و پرورش، سازمان مدیریت بحران شهر تهران، سازمان پدافند غیرعامل و سایر دستگاه‌های مسئول، برگزار شد.

پیرحسین کولیوند رئیس هلال‌احمر در این نشست تاکید کرد: همه حاضرین از ان‌جی‌اوها، دستگاه‌ها و نهاد‌های مسئول و اجرایی، اورژانس و هلال‌احمر تا آتش نشانی و پلیس برای خدمت به مردم دغدغه داریم بنابراین لازم است که برای افزایش آگاهی و آموزش عمومی در سطح مدارس، مساجد و ... همه کمک کنند و پای کار باشند تا مخاطرات را بگوییم و ایمنی مردم را هم فراهم کنیم. لازم است که مردم، کودکان و خانواده‌ها را از خطرات احتمالی آگاه کنیم.

وی با اشاره به لزوم اقدامات پیشگیرانه در سطح خانواده‌ها، تاکید کرد: باید از تمام سکو‌ها و پلتفرم‌های موجود آموزشی استفاده کنیم تا نظارت والدین را بر نوجوانان بیشتر کنیم. از طرفی در مدیریت ورود مواد محترقه باید تلاش بیشتری داشته باشیم.

{$sepehr_key_111942}

رئیس جمعیت هلال‌احمر در ادامه تاکید کرد که باید با انتشار محتوا‌های آموزشی، رعایت ایمنی در محیط شهری و اماکن عمومی، پیش‌بینی مسیر‌های اضطراری و دور نگه داشتن خودرو‌ها از محل مخاطرات، آماده‌باش مراکز خدمات رسان و بیمارستانی و استفاده از تمام ظرفیت‌ها، در آیین شاد چهارشنبه‌سوری در کنار مردم باشیم و با فرهنگ سازی و تغییر رفتار به سمت ایمنی و سلامت بیشتر آنها پیش برویم.

کولیوند افزود: در این میان با کمک خود مردم می‌توان شادی آنها را تضمین کرد و حرمت مراسمات مذهبی و شب‌های قدر و احیا را نیز حفظ کنیم.

در این نشست معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر با ارائه آماری از آموزش مخاطرات ویژه چهارشنبه‌سوری به مردم؛ از ارائه آموزش‌های ۲ ساعته مخاطرات در مدارس، آموزش حضوری در خصوص مخاطرات چهارشنبه‌سوری در خانه‌های هلال و راه اندازی کمپین «زندگی زیباست آن را نسوزانیم» و همچنین آموزش بیش از ۲۱۰ هزار نفر از طریق سامانه آموزشی هلال احمر خبر داد.

سردار رمضانی رئیس مرکز مدیریت و تحلیل داده فراجا نیز در این نشست ضمن اشاره به برنامه‌ریزی برای تامین امنیت مردم در چهارشنبه‌سوری، تاکید کرد: همواره در خدمت ایمنی و امنیت مردم هستیم.

وی با بیان اینکه در حوزه ترافیکی در آماده باش کامل برای ایمنی سفر‌های نوروزی هستیم، افزود: متاسفانه سال گذشته، در شب چهارشنبه‌سوری شاهد ۳۸ مورد آتش سوزی و تخریب و ۷۰ مورد آتش سوزی در سطح کشور بودیم و ۱۹۲۴ نفر نیز مجروح و مصدوم شدند.

نماینده اورژانس نیز در این نشست با بیان اینکه دستورالعمل چهارشنبه‌سوری ابلاغ شده است، افزود: حوادث چهارشنبه‌سوری امسال تا شب گذشته، ۱۲ اسفندماه، ۶۴ مصدوم و یک فوتی به جا گذاشته است که میانگین سنی افراد مصدوم، ۱۸ سال و کوچکترین مصدوم هم ۵ ساله بوده است.

رئیس سازمان آتش نشانی تهران در ادامه این نشست با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ کاهش حریق داشتیم، افزود: این کاهش، نتیجه آموزش به مردم بوده است، اما فرهنگ‌سازی سخت‌ترین مقوله در کشور است.

قدرت الله محمدی ادامه داد که برای مراسم چهارشنبه‌سوری ۳ هزار آتش نشان را باید در شهر تهران مستقر کنیم که نزدیک به حادثه باشند.

وی با بیان اینکه فراوانی حوادث چهارشنبه‌سوری در فضای سبز و سپس منازل مسکونی بیشتر است، افزود: با آموزش، می‌توان این حوادث را کاهش داد، اما به خرد جمعی و گروهی نیاز دارد.

محمدی خواستار همکاری و استفاده از ظرفیت داوطلبان هلال احمر تهران برای پوشش حوادث چهارشنبه‌سوری شد.

گودرزی مدیرکل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش نیز در این مراسم گفت: از ابتدای اسفند آموزش‌ها در زمینه مخاطرات چهارشنبه‌سوری از طریق ظرفیت‌های آموزش و پرورش شروع شده است و سعی داریم با آموزش، کودکان و خانواده‌ها را نسبت به مخاطرات موجود آگاه کنیم و سرگرمی‌های سالم. تری برای جشن چهارشنبه‌سوری کودکان و دانش آموزان فراهم کنیم.

نمایندگان دستگاه‌های حاضر در این نشست، خواستار بررسی و تدوین سند راهبردی جامع و علمی‌برای کاهش مخاطرات و ارتقا ایمنی در چهارشنبه‌سوری و همچنین تعیین استاندارد‌های لازم برای مواد محترقه ایمن و ابلاغ آن در جلسات آینده این کارگروه شدند.

منبع: ایسنا