به گزارش شهرآرانیوز، ایوب بیگی با تأکید بر نظارتهای بهداشتی بر کیفیت مواد غذایی، بهویژه خوراکیهای پرمصرف مانند زولبیا، بامیه، آش، حلیم و کباب تأکید کرد و از شهروندان خواست از خرید این اقلام از دستفروشان خودداری کنند.
به گفته بیگی، کیفیت روغنهای مصرفی در تهیه زولبیا و بامیه باید مورد توجه قرار گیرد و این محصولات نباید دارای ذرات سوخته یا تغییر رنگ قهوهای تیره باشند.
وی افزود: کارشناسان بهداشت محیط بر کیفیت روغنهای مصرفی در مراکز تهیه این محصولات نظارت میکنند.
وی همچنین بر استفاده از ظروف مناسب تأکید کرد و گفت: «ظروف یکبار مصرف پلیاستایرن برای غذاهای داغ مناسب نیستند. مردم باید از ظروف آلومینیومی یا گیاهی استفاده کنند و اطمینان یابند که جعبههای شیرینی دارای مجوز استاندارد باشند.»
{$sepehr_key_112481}
رعایت اصول صحیح نگهداری مواد غذایی نیز از دیگر نکات مورد تأکید وزارت بهداشت است. طبق دستورالعملهای بهداشتی، غذاهای پختهشده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط باقی بمانند و در صورت نگهداری باید در دمای کمتر از ۵ درجه سانتیگراد (یخچال) یا بیشتر از ۶۰ درجه سانتیگراد (گرمکن) قرار گیرند.
رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و اماکن عمومی وزارت بهداشت در ادامه بر اهمیت سالمسازی میوه و سبزیجات تأکید کرد و گفت: «برای پیشگیری از بیماریهای میکروبی و انگلی، شهروندان باید از مواد گندزدای دارای مجوز بهداشتی و مطابق دستورالعمل استفاده کنند.»
وی همچنین بر بررسی برچسب مواد غذایی بستهبندیشده هنگام خرید تأکید کرد و افزود: «پروانه بهداشتی، تاریخ تولید و انقضا، و سلامت بستهبندی از مواردی است که باید به آن توجه شود. علاوه بر این، مردم باید از خرید مواد غذایی روباز و آمادهمصرف که بدون پوشش بهداشتی عرضه میشود خودداری کنند.»
بیگی در خصوص خرید خرما و رطب نیز هشدار داد و گفت: «خرما نباید علائم فساد یا بوی ترششدگی داشته باشد و قبل از مصرف باید بهخوبی شسته شود.»
وی در پایان از هموطنان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مانند عدم رعایت اصول بهداشت فردی و محیطی یا عرضه مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته، موضوع را به سامانه شکایات مردمی ۱۹۰ وزارت بهداشت گزارش دهند تا مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.
منبع: ایلنا