از پخت «آش کارده» و نان محلی برای افطار تا رسم زیبای هدیه به کودکان روزه اولی در کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش شهرآرانیوز؛ علی اکبر پاک اظهار کرد: «آش کارده» یکی از غذا‌های سنتی کهگیلویه و بویراحمد در ماه رمضان است که بیشتر بر سفره افطار جا خوش می‌کند و خانواده‌ها در دورهمی رمضانی موقع افطار دور هم جمع می‌شوند و میزبان نیز با غذای معروف و محلی آش کارده از آنها پذیرایی می‌کنند.

وی ادامه داد: پخت نان محلی نیز یکی دیگر از آداب و رسوم در ماه مبارک رمضان است. زنان برای مصرف چند هفته نان محلی «تیری» پخت می‌کنند و در سبد نان‌دانی که در زبان محلی به آن «تویزه» گفته می‌شود نگهداری می‌کنند.

به گفته این کارشناس میراث فرهنگی، گردگیری از مساجد مهمترین آیین پیشواز از ماه مهمانی خدا در کهگیلویه و بویراحمد است، در این سنت دیرینه خانواده‌ها از یک هفته پیش از آغاز ماه مبارک رمضان شروع به پاکیزه کردن مساجد و حسینیه‌ها خود می‌کنند.

{$sepehr_key_114202}

پاک با اشاره به اینکه دادن هدایایی به کودکان و نوجوانان روزه اولی، تشویق کودکان و نوجوانان به روز‌های کله گنجشکی (کله بنگشتی) از رسوم رایج مردم این خطه برای سهیم کردن نسل نوجوان در آیین‌های ماه مبارک رمضان است، بیان کرد: جمع آوری کمک‌های مردمی، برپایی محافل ادعیه، ختم قرآن، اطعام نیازمندان و توزیع غذا‌های نذری از دیگر آیین‌های مرسوم مردم کهگیلویه و بویراحمد است.

منبع: مهر