۷۳۸ فرد مبتلا به سل در خراسان رضوی شناسایی شدند

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا نهبندانی افزود: از این تعداد بیمار مبتلا به سل شناسایی شده در استان خراسان رضوی، ۶۴۱ بیمار از جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده‌اند.

وی ادامه داد: تمام خدمات برای کنترل بیماری سل از جمله شناسایی افراد مشکوک در سطح جامعه، تشخیص، معاینه پزشک، تامین دارو، پیگیری و کنترل اطرافیان بیمار، در سراسر کشور از سوی سیستم بهداشتی به رایگان ارائه می‌شود.

رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از جمله علائم و نشانه‌های بیماری سل، سرفه بیش از ۲ هفته، تنگی نفس، درد قفسه سینه یا پشت، خلط خونی و با علائم کاهش اشتها، کاهش وزن، بی حالی، تعریق شبانه، خستگی زودرس است و بیماری سل از راه تنفسی و از طریق هوا (با سرفه، عطسه و صحبت کردن بیماران مبتلا به سل) سرایت می‌یابد و به ندرت از طریق گوارش با خوردن شیرآلوده هم انتقال صورت می‌گیرد.

{$sepehr_key_115238}

شناسایی ۹۷ فرد مبتلا به سل در جمعیت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور نیز گفت: در طول یک سال گذشته ۹۷فرد مبتلا به سل در مناطق زیرپوشش این دانشگاه شناسایی شدند و تحت مراقبت و درمان قرار گرفتند.

دکتر علی اکبر محمدی افزود: ما در برنامه کشوری کنترل سل، تاکنون گام‌های بسیار مهمی برداشته و به دستاورد‌های غرور آفرینی دست یافته‌ایم، اما برای رسیدن به هدف نهایی «پایان دادن به سل» نیازمند حمایت، ارتقای سطح آگاهی عمومی، تقویت همکاری شرکا و ذینفعان برنامه و به روز نگه داشتن خدمات تشخیصی، درمانی و پیشگیری هستیم.

وی اضافه کرد: با روش‌های جدید تشخیصی نمونه خلط در سال‌های اخیر و شناسایی زود هنگام بیماری، شناسایی بیشتری در جمعیت تحت پوشش دانشگاه نیشابور صورت گرفته است و با درمان پیشگیری، اطرافیانی که آلوده به باکتری شده و مبتلا به سل نهفته شده‌اند با آزمایش پوستی تشخیص داده می‌شوند و امکان حذف بیماری در آینده فراهم شده است.

منبع: ایرنا