به گزارش شهرآرانیوز، اصغر جهانگیر درباره نقش مساجد در کاهش آسیبهای اجتماعی با اشاره به سابقه مساجد و اثرگذاری آنها در روند انقلاب اسلامی، اظهارکرد: اعتقاد دارم مساجد ما مهمترین سنگرهایی بودند که ما از طریق آنها توانستیم نظام طاغوت را شکست دهیم. در واقع آن چیزی که توانست ارتش طاغوت و جریان ساواک را کنار بزند، آن خونی بود که با فریاد الله اکبر در مساجد جوشید. نهضت امام راحل نیز با هیئتهای موتلفه در داخل مساجد آغاز شد. روحانیون نیز در داخل مساجد به روشنگری و بصیرت افزایی مردم پرداختند و همین امر منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد.
وی تصریح کرد: نقش مساجد به عنوان کانون مبارزه و محلی که در آن همه فعالیتها و همه رویدادها در منظر دید است، باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد. یکی از مسائلی که باید مراقب باشیم تا مساجد ما گرفتار آن نشوند، دولتی کردن مساجد است. ما باید مراقب باشیم مساجد ما برای رفع امورات خود به بودجه دولتی احتیاج پیدا نکنند بلکه همان نگاه مردمی گذشته در مساجد را داشته باشیم.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به وجود بیش از ۸۰ هزار مسجد در کشور، گفت: اگر این مساجد کارها و برنامههای فرهنگی خود را به معنای واقعی درست انجام دهند و به صورت «محلهمحور» فعالیت کنند، بسیاری از آسیبهای اجتماعی کاهش پیدا میکند.
وی با بیان این که در حال حاضر طرح «هر مسجد یک حقوقدان» با حضور حقوقدانها و همکاران قضایی ما در مساجد و با محوریت طرح مشکلات مردم در حال انجام است، تصریح کرد: هدف ما از این طرح این است که اولاً اگر مردم با مسجد غریبه شدند یا کمتر در این مکان حضور پیدا میکنند، با این طرح بتوانند مشکلات خود را از طریق مسجد دنبال و نیز احساس کنند محلی در مساجد تعبیه شده که قرار است به مشکلات آنها توجه کند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه سپس به موضوع استفاده از ظرفیتهای مسجد برای کاهش آسیبهای اجتماعی اشاره و تصریح کرد: تمامی معاونتهای ما در سراسر کشور موظف به سرکشی به مساجد شدهاند. همچنین میز خدمتهای ما به صورت گسترده در سراسر کشور در مساجد خاص به منظور حل مشکلات حقوقی و سایر مشکلات مردم برگزار میشود. این امر میتواند دوباره مساجد را به جایگاه گذشته خویش بازگرداند.
{$sepehr_key_116547}
جهانگیر تأکید کرد: مسجد علاوه بر اینکه قبلهگاه و محل زیارت است، محلی برای طرح و پیگیری مسائل سیاسی نیز بوده است. پیامبر گرامی اسلام (ص) نیز پس از ورود به مدینه اولین اقدامی که انجام دادند، ساخت مسجد بود چرا که پیامبر (ص) به خوبی میدانستند اگر مردم را با معنویت آشنا کنند، میتوانند با دست خالی دنیا را نجات دهند کمااینکه مشاهده کردیم در جاهای مختلف افرادی که انسانهای معتقد، متعهد و مشترعی شدند توانستند در طول تاریخ حرکتهای بزرگی را بیافرینند. نمونه بارز آن امام حسین (ع) است که جان شریف خود را برای حفظ اسلام در طبق اخلاص گذاشتند.
سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با وضعیت طرح «هر مسجد، یک حقوقدان»، تصریح کرد: این طرح در تمامی استانها در حال اجراست البته آمار دقیق آن را در دست ندارم، اما نتایج خوبی به همراه داشته است.
وی در بخش دیگری ازسخنان خود به موضوع استفاده از ظرفیتهای مساجد در اجرای طرح مجازاتهای جایگزین اشاره و تصریح کرد: تمام تلاش ما این است که جمعیت کیفری ما کاهش پیدا کند، بنابراین به دنبال این هستیم که انگ مجرمانه به افراد زیاد نشود. زیرا این امر برچسب زنی به افراد ایجاد میکند و کمتر میتوانند وارد جامعه سالم شوند.
جهانگیر در پایان خاطرنشان کرد: ما تلاش میکنیم افرادی که برای بار اول جرمی را مرتکب میشوند، حتی الامکان راهی زندان نشوند و از مجازاتهای جایگزین برای آنها استفاده شود. البته به شرطی که نوع جرم آنها امنیت اجتماعی را به خطر نینداخته باشد. ما از همه ظرفیتها برای این امر استفاده میکنیم و مسجد نیز در رأس این ظرفیتهای ما قرار دارد.
منبع: شبستان