کوچکتر‌ها برنده امروز بورس شدند | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۷ فروردین ۱۴۰۴)

به گزارش شهرآرانیوز، شاخص کل بورس امروز با افت ۰.۷۷ درصد به ارتفاع ۲ میلیون و ۷۷۳ هزار واحد نزول کرد. نماد‌های فملی، فولاد، شپنا، وبملت، شستا و شتران بیشترین اثر منفی و نماد فارس بیشترین اثر مثبت را بر عملکرد امروز شاخص داشتند.

شاخص هموزن نیز همسو با شاخص کل ۰.۱۴ درصد عقب نشینی کرد، اما در مقابل شاخص هموزن ۰.۱۴ درصد مثبت شد.

در جریان معاملات امروز ۴۴۸ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار کوچ کرد.

ارزش معاملات خرد امروز هم کاهشی شد و به ۶ هزار و ۴۷۴ میلیارد تومان رسید. حجم معاملات خرد نیز عدد ۲۳.۸ میلیارد برگه سهم را ثبت کرد.

{$sepehr_key_116559}

رفتار بازیگران تالار شیشه‌ای در دو روز گذشته نشانی از ترس از افزایش ریسک‌های سیاسی دارد. این مهم منجر به سرگردانی پول‌ها بین بازار‌های مالی شده است.

در روز گذشته با کاهش نرخ طلا، صندوق‌های طلا نیز سراسر قرمزپوش شدند و سرمایه گذاران این صندوق‌ها اقدام به فروش‌های سنگین کردند، اما در روز جاری در صف‌های خرید این صندوق‌ها قرار گرفتند و عملا به مال خود آتش زدند.

جاماندگی شاخص هموزن از شاخص کل در سال گذشته باعث شده تا در دو روز معاملاتی اخیر توجه سرمایه گذاران به صنایع ریالی از جمله نماد‌های دارویی و سیمانی جلب شود.

از جمله عوامل اثرگذار در شرایط بازار سهام نیز می‌توان به دلار رسمی کشور یا همان نرخ دلار توافقی اشاره کرد. اختلاف دلار آزاد و رسمی در کشور اکنون به ۵۰ درصد رسیده که این موضوع نمی‌تواند نکته مثبتی برای بازار سهام به شمار آید.

از طرف دیگر افزایش انتظارات تورمی منجر به تعیین سطوح بالای نرخ بهره از سوی بانک مرکزی شده و این موضوع نیز چندان به مذاق بازار سهام خوش نمی‌آید.

با توجه به شرایط امروز بازار به نظر می‌رسد در روز معاملاتی آتی، نماد‌های کوچک نیز به تبعیت از نماد‌های بزرگ و لیدر بازار، در محدوده منفی قرار گیرند.