لزوم حفظ هویت محتوایی هنر انقلابی

به گزارش شهرآرانیوز، محمدمهدی خالقی درباره نقشی که شهید آوینی در گسترش و توسعه هنر انقلاب داشته است می‌گوید: شهید آوینی بدون شک عمیق‌ترین تأثیر را بر هنر انقلاب اسلامی داشت. آوینی هنر را وسیله‌ای برای بیان ارزش‌های انقلابی، دینی و انسانی در جامعه دینی می‌دانست.

وی آوینی را یک هنرمند نظریه پرداز جامع الاطراف می‌داند و در ادامه می‌گوید: آرمان خواه، عدالت طلب، دین دار، یک شیعه مخلص و هنرمند فرم بلد و هنرفهم بود ... شهید آوینی همچنین شاخه‌های مختلف هنر و ادبیات را درک کرده و در آن‌ها دست به تولید زده بود. تفاوت بزرگش درهمین عمل گرا بودن و هم زمانی نظر و عمل بود.

سید مرتضی آوینی این ویژگی‌ها را به سبب مطالعه، فهم و درک متون اصلی دین و انقلاب اسلامی به دست آورده بود ... فلسفه و کلام می‌دانست، به قرآن و احادیث مسلط بود و با اقشار مختلف مردم از دانشگاه تا حوزه و ... حشر و نشر داشت. وی می‌افزاید: از منظر شهید آوینی؛ هنر انقلابی یا هنر دینی آیینه بازتاب درونیات هنرمند است یعنی آنچه را زیسته و فکر کرده باشی، در هنرت بازتاب خواهد داشت. تفاوت عمده هنر انقلابی و هنر به اسم انقلاب همین است.

خالقی درباره مسیر هنر انقلابی نیز معتقد است: هنر انقلاب اسلامی، چون به مانند خود انقلاب متکی است بر فطرت الهی و آنچه خداوند در نهاد هر انسانی قرار داده است، می‌تواند با همه نسل‌ها و با وجود همه تغییرات نسلی ارتباط برقرار کند.

وی می‌افزاید: البته این موضوع منوط به دو شرط است: اول اینکه ماهیت و هویت حقیقی محتوایی خود، یعنی همه آنچه در آرای بزرگان انقلاب اسلامی مثل حضرت امام خمینی و رهبر انقلاب اسلامی آیت ا... خامنه‌ای، شهید آوینی، چمران، بهشتی و ... دیده‌ایم را حفظ کرده و توسعه دهد. دوم اینکه بتواند نسبت به بیان هنرمندانه زمانه و فرم به روز خود را زنده و پویا نگه دارد.

{$sepehr_key_117191}