دیپلمات با سابقه روس: مذاکرات مثبت و سازنده ایران و آمریکا، دلگرم‌کننده است

به گزارش شهرآرانیوز، «میخائیل الیانوف» نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین با انتشار پیامی که در کانال تلگرامی او قرار گرفته است به گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم روز شنبه هیات‌های ایرانی و آمریکایی در عمان واکنش نشان داد.

وی در پیام خود نوشت: در پی نشست عمان، هم ایرانی‌ها و هم آمریکایی‌ها این مذاکرات را مثبت و سازنده خواندند. این دلگرم‌کننده است.

اولین دور از مذاکرات غیرمستقیم تهران و واشنگتن در حالی در مسقط، پایتخت عمان برگزار شد که سرپرستی هیات ایرانی در این گفت‌و‌گو‌ها را «عباس عراقچی» وزیر امورخارجه و هیات آمریکایی را نیز «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس جمهور ایالات متحده در امور غرب آسیا بر عهده داشت. ۲ طرف توافق کردند که به رایزنی‌های خود ادامه دهند.

اولیانوف نیز در ادامه نوشت: طرفین توافق کردند که شنبه آینده در آنجا نشست جدیدی برگزار کنند.

وزیر امور خارجه ایران پس از پایان گفت‌و‌گو‌ها در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس درباره مذاکرات عمان نوشت: دور اول مذاکرات غیرمستقیم، سازنده و امیدوارکننده بود. گفت‌و‌گو‌ها در فضای احترام متقابل انجام شد. من دیدگاه‌های ایران را قاطعانه و در عین حال با نگاه رو به جلو تشریح کردم. هر ۲ طرف تصمیم گرفتند که این روند را ظرف چند روز ادامه دهند.

همچنین کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد: گفت‌و‌گو‌ها بسیار مثبت و سازنده بود. فرستاده ویژه ویتکاف در گفت‌و‌گو با دکتر عراقچی تاکید کرد که دستوراتی از رئیس جمهور ترامپ دارد تا در صورت امکان، اختلافات ۲ کشور را از طریق گفت‌و‌گو و دیپلماسی حل کند.

{$sepehr_key_117814}

در ادامه این بیانیه آمده است: این موضوعات بسیار پیچیده هستند و ارتباط مستقیم فرستاده ویژه ویتکاف امروز گامی رو به جلو برای دستیابی به یک نتیجه سودمند برای هر ۲ کشور بود. طرفین توافق کردند که شنبه آینده دوباره دیدار کنند.

منبع: ایسنا