آماده‌باش مدیریت بحران خراسان رضوی درپی رگبار باران و طوفان در سطح استان | تاکنون حادثه جدی گزارش نشده است (۲۶ فروردین ۱۴۰۴)

سیدمسعود یاوری در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، با اشاره به اینکه درپی صدور هشدار سطح نارنجی در حالت آماده‌باش قرار گرفتیم، اظهار کرد: پنجمین هشدار سطح زرد هواشناسی از ابتدای سال در تاریخ ۲۳ فروردین صادر شد که پس از آن با تدقیق بیشتر نقشه‌های هواشناسی، سازمان هواشناسی دومین هشدار سطح نارنجی خود را در سال جاری ۲۵ فروردین‌ماه صادر کرد که پدیده رگبار باران، تگرگ، وقوع رعدوبرق و خیزش گردوخاک و همچنین کاهش دما را برای پایان هفته اعلام کرد.

وی افزود: با توجه به هشدار‌های هواشناسی، استانداری به همه فرمانداران به عنوان مدیران مدیریت بحران شهرستان‌های استان، دستور آماده‌باش صادر کرد که فرمانداران شهرستان‌ها نیز جلسات ستاد بحران را با حضور دستگاه‌های ذی‌ربط تشکیل دادند و تمهیدات لازم را برای آمادگی تجهیزات، امکانات، ماشین‌آلات و نیروی انسانی در هر شهرستان اتخاذ کردند که ان‌شاءالله با تدابیر اندیشیده‌شده شاهد کمترین میزان حوادث و خسارت در‌این‌زمینه خواهیم بود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی ادامه داد: تاکنون حوادث جزئی بوده و حادثه جدی گزارش نشده است. اختلال در خطوط تلفن‌همراه، قطع گاز، آب و برق گزارش شد که در کوتاه‌ترین زمان رفع شد. تاکنون این حوادث خسارت جانی نداشته و خسارت‌ها بسیار جزئی بوده است.

یاوری اظهار کرد: متاسفانه گاهی اوقات طبیعت را به هم می‌زنیم که مشکلات آن دامن خودمان را می‌گیرد و هرجا تصرفات غیرقانونی و غیرایمن داشتیم و مسیر طبیعی آب را به هم زدیم، دچار مشکل شدیم. سیل سال گذشته که در مشهد رخ داد، متاسفانه هر سال در نقاط مختلف کشور رخ می‌دهد و نکته حائزاهمیت این است که چقدر آن را جبران می‌کنیم. تلاش کردیم بسیاری از مشکلاتی که در سیل اردیبهشت سال گذشته اتفاق افتاد، رفع شود.

وی افزود: به عنوان مثال، تصرفات غیرمجاز در مسیل‌ها و حریم سیلاب‌ها رفع و اصلاح شده‌اند، مسیل‌ها بازگشایی شده‌اند و موانعی که جلوی جریان آب را می‌گرفتند، برداشته شده‌ و به حالت طبیعی خود بازگشتند. می‌توان گفت که بسیاری از این مشکلات در سطح استان برطرف شده‌اند.

{$sepehr_key_118370}

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی ادامه داد: برخی از ضوابط شهری ما نیز دچار تغییر شده‌اند که اصلاحات خوبی در حوزه هشدار‌های مربوط به دستگاه‌های اجرایی شهری و آمادگی آن‌ها انجام شده است. اختیاراتی به حوزه‌های منطقه‌ای تفویض شده است تا در زمان وقوع حوادث و بحران‌ها بتوانند به صورت محلی تصمیم‌گیری و مسائل را حل و از خسارات جلوگیری کنند. امیدواریم با این تدابیر و درس‌هایی که از حوادث مشابه در سال‌های گذشته در استان و کشور آموخته‌ایم، بتوانیم از وقوع حوادث این‌چنینی جلوگیری کنیم و دیگر شاهد اتفاقاتی مانند سیل اردیبهشت ۱۴۰۳، در سطح استان نباشیم.

وی درنهایت تاکید کرد: از زائران و مجاوران می‌خواهم که تا پایان ایام اعلام‌شده در هشدار نارنجی از سفر‌های غیرضرور خودداری کنند، در ایام تعطیلات و استراحت از تردد و توقف در مناطق و مسیر رودخانه‌ها و مسیل‌ها پرهیز کنند؛ همچنین از صعود به ارتفاعات و مناطق ییلاقی خودداری کنند. با توجه به اینکه طی فردا و پس‌فردا باد شدید و طوفان را در پیش داریم، از پارک خودرو‌ها در اماکن ناایمن که احتمال سقوط درختان و اشیا وجود دارد، خودداری کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی با اشاره به کاهش دمای هوا اعلام کرد: کشاورزان، باغداران و دامداران تدابیر لازم را دراین‌زمینه اتخاذ کنند.

{$sepehr_key_118372}