ضرورت کنترل ساخت‌وساز در حریم کال‌ها و مسیل‌ها

به گزارش شهرآرانیوز؛ صدور هشدار نارنجی برای روز‌های آینده شهر مشهد از سوی هواشناسی و پیش‌بینی بارش‌های رگباری باعث شد جلسه ستاد مدیریت بحران شهرداری مشهد برای برنامه‌ریزی حین و پس از بارش‌های احتمالی با حضور شهرداران مناطق و مدیران شهری تشکیل شود.

اتخاذ تدابیر پیشگیرانه در برابر باد

در این جلسه معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد از آمادگی کامل حوزه خدمات شهری برای بارش‌های پیش رو خبر داد و گفت: با صدور هشدار نارنجی، شهرداری مکلف به برگزاری جلسه هماهنگی است و پیش‌بینی‌های لازم برای مواجهه با بارش‌های بهاری و وزرش باد شدید انجام شده است.

مهدی یعقوبی با اشاره به خسارات طوفان چند‌شب گذشته شهر مشهد افزود: در جریان وزش باد شدید در چند شب گذشته، ۹۲ درخت در مشهد شکست و این مسئله ضرورت توجه ویژه به سازه‌های موقت و تدابیر پیشگیرانه در برابر وزش باد را یادآور می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: در سال گذشته اقدامات مؤثری در بازسازی کال‌ها و مسیل‌های شهری انجام شد که نقش مهمی در کاهش خطر آب‌گرفتگی در بارش‌های شدید ایفا کرده است. از مردم تقاضا می‌کنیم هنگام صدور هشدار‌های جوی از توقف وسایل نقلیه زیر درختان خودداری کنند و از حضور در مکان‌های پرخطر مانند بوستان وکیل‌آباد به‌دلیل وجود درختان کهن بپرهیزند.

مسیل‌های شهر بازنگری می‌شوند

معاون عمران، حمل‌و‌نقل و ترافیک شهرداری مشهد هم به بازدید‌های که در روز‌های گذشته از کال‌ها و مسیل‌ها انجام شده است، اشاره کرد و در‌این‌باره توضیح داد: خوشبختانه اقدامات خوبی مثل آبخیزداری برای مهار روان‌آب‌ها در برخی مناطق شهر انجام شده است، ولی همچنان نیاز به برنامه‌ریزی و اقدام بیشتر وجود دارد تا شدت خسارت‌ها و وقوع حوادث احتمالی کاهش پیدا کند. پوریا محمدیان یزدی ادامه داد: باید دو مشاور برای بازنگری در طرح جامع مسیل‌های مشهد جذب شود و لازم است اقدامات کوتاه‌مدت و بلندمدت برای رفع نواقص کال‌ها و مسیل‌ها در دستور‌کار قرار گیرند و در کنار آن، برگزاری جلساتی برای بررسی وضعیت و پایش کال‌ها در همه مناطق شهر ضروری است؛ همچنین ضروری است موضوع حریم مسیل‌ها و کانال‌ها در لایه‌های شهرسازی بیش از گذشته برای مردم مورد توجه قرار گیرد تا از ساخت‌وساز‌های غیرمجاز در این محدوده‌ها جلوگیری شود.

{$sepehr_key_118517}

شبکه مسائل شهر باید شناسایی شوند

مدیرکل حوزه شهردار و امور شورای اسلامی شهر مشهد در این جلسه با تأکید بر حل ریشه‌ای مشکلات شهر مشهد گفت: بعضی از مشکلات شهر ممکن است به‌صورت عادت و با راهکار‌های موقتی مدیریت شده باشند؛ درحالی‌که حل ریشه‌ای آنها نیازمند سرمایه‌گذاری و اقدامات بنیادی است. به‌عنوان نمونه در موضوع جمع‌آوری آب‌های سطحی، اگر شناسایی دقیق و برنامه‌ریزی اصولی انجام نشود، این مسائل در سه تا پنج سال آینده حل نخواهند شد. برای همین باید شبکه مسائل به‌طور کامل مشخص و بودجه آنها نیز در زمان بودجه‌ریزی پیش‌بینی شود.

مسعود ایاز ادامه داد: در این مسئله باید از ظرفیت شرکت آب‌و‌فاضلاب و سایر نهاد‌های مرتبط استفاده شود. لازم است از طریق هماهنگی با سازمان نظام‌مهندسی، مکاتباتی برای توجه بیشتر مجریان و ناظران به بحث ایمنی ساختمان‌های نیمه‌تمام، تابلو‌ها و اجسام نصب‌شده در شهر انجام شود تا از بروز هرگونه حادثه احتمالی جلوگیری شود.