نایب‌رئیس اول کمیسیون امنیت ملی مجلس: گروسی فراتر از چارچوب‌های مقرر در اساس‌نامه ملل متحد و آژانس رفتار نکند

عباس مقتدایی در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز درخصوص نوع رفتار رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای مجموعه‌ای از تکالیف و وظایفی را که بر عهده گرفته است، با شفافیت و باجدیت به انجام رسانیده و درقبال این قبیل فعالیت‌ها توقع دارد که آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای نیز به وظایف ذاتی خود عمل کند.

وی افزود: اساساً آژانس چون به عنوان جزئی از سازمان ملل متحد است، می‌بایست در چارچوب سازمان ملل و در راستای منافع اعضا فعالیت کند. آژانس یکی از سازمان‌های زیرمجموعه شورای اقتصادی و اجتماعی ملل متحد است که وظیفه دارد در امور کشور‌های عضو، در راستای کمک برای دستیابی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای مساعدت‌های فنی و موضوعات متعدد دیگر داشته باشد.

نایب‌رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اکنون جمهوری اسلامی ایران از این جهت طلب زیادی از آژانس دارد و مسئولان آژانس باید توجه کنند که اتکای ایران به دانش بومی خود و توانمندی‌های درونی که دارد سبب شده است تا بتواند پیشرفت‌های قابل‌توجهی داشته باشد وگرنه آژانس در طول زمان آن‌گونه که بایدوشاید و در حد وظایفی که بر عهده دارد، به ایران کمک نکرده و حتی در مقاطعی، در راه دستیابی ایران به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای و بهره‌برداری‌های مبتنی بر صلح و ایجاد رشد علمی و نظایر آن، موانعی را داشته است.

به گفته مقتدایی، اکنون آقای گروسی باید فراتر از چارچوب‌های مقرر در اساس‌نامه ملل متحد و آژانس رفتار نکند و برخی از اقداماتی که شائبه سیاسی‌شدن آژانس را دارد یا مواردی که می‌تواند شبهه‌ای ایجاد کند که آیا آژانس تحت تأثیر قدرت‌های بزرگ، از جمله آمریکا یا سه کشور اروپایی است، بزداید.

{$sepehr_key_118559}

وی افزود: ما به عنوان کشوری که میزان محدودی از فعالیت‌های هسته‌ای را در مقام مقایسه با کل جهان داریم، مطرح هستیم، در حالی که بیشترین و فراگیرترین میزان بازرسی‌های آژانس و نظارت‌های آن برای ایران تعریف و طراحی شده است؛ البته ایران همواره به جهت اعتقادی که به صلح‌آمیز‌بودن انرژی هسته‌ای دارد، همکاری نموده است، اما این همکاری نباید این‌گونه قلمداد شود که ایران در موضع ضعف است؛ بلکه ایران در موضعی است که حسن‌نیت خودش را نشان می‌دهد.

نایب‌رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای باید کاری کند که پاسخ حسن‌نیت ایران با حسن‌نیت و تلقی همکاری آژانس داده شود.