به گزارش شهرآرانیوز، محمدعلی دهقاندهنوی در همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی که عصر امروز (چهارشنبه، ۲۷ فروردین ۱۴۰۴) با حضور جمعی از مدیران اقتصادی، فعالان حوزه صادرات و پیشکسوتان عرصه تولید در تالار همایشهای مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد، با بیان اینکه سال ۱۴۰۳ از نظر صادرات، یک خاطره خوب در اقتصاد معاصر ایران محسوب میشود، اظهار کرد: در سال گذشته با ثبت ۵۷.۸ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی، ما شاهد وضعیت بهبودیافته و نسبتاً مطلوبی در حوزه صادرات بودیم. در کل کشور، میانگین نرخ صادرات حدود ۱۶ درصد رشد یافته، اما خراسان رضوی توانست بیش از دوبرابر نرخ عمومی کشور، صادرات خود را رشد دهد که تحسینبرانگیز است.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران افزود: باوجود همه این مسائل، هنوز هم چالشهای حقوقی و قانونی متعددی در کشور وجود دارد که براساس باور من، اثرگذاری منفی آن بر اقتصاد ملی حتی از تحریمها بیشتر است. امروزه شرایط کشور به شکلی است که ما خودمان صادرکنندگان را مجبور میکنیم که قوانین را دور بزنند. مشکل اصلی، سیاستهای نادرست است. تحریم را فراموش کنیم، چالش درون خودمان است.
دهقاندهنوی خاطرنشان کرد: اگر امروز بازگشت ارز به کشور سخت شده، بهخاطر سوءنیت تاجران ما نیست بلکه بهخاطر سختگیریهای نابجای حاکمیت اقتصادی است. همین الان، همه تجار ما شهادت میدهند که طرف افغانستانی سرتاپا خواهان خرید و واردات محصولات ماست؛ پس چرا در این شرایط، تعرفههای گمرکی هنوز براساس همان سیاست ۱۰ سال قبل تنظیم شده است؟
وی ادامه داد: اصلاً مگر ممکن است یک صادرکننده، ارز خود را به داخل کشور برنگرداند؟ همان تولیدی که در دفعات بعدی صادر میشود، با سرمایه حاصل از صادرات اول بوده است. برنگرداندن ارز حاصل از صادرات، از اساس غیرممکن است و چیزی که امروز برخی نهادها ادعای آن را دارند، فقط براساس همان سیاست ارزاندوزی در خزانه ملی است که بیتوجه به حمایت از بخش خصوصی، حاکمیت را در درآمد بخش خصوصی سهیم میداند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر استمرار سیاست حمایت از صنایع از طریق رشد سرمایهگذاری صادراتمحور گفت: درحال برنامهریزی برای افزایش پایانههای مرزی استان به ۷ مورد هستیم. همین الان اعلام میکنم اگر کارگروه اقتصادی استان به جمعبندی برسد، وزارت صمت بدون سختگیری از همین الان مجوز برپایی یک گمرک جدید را صادر خواهد کرد. دولت به دنبال ایجاد یک جبهه بزرگ برای صادرات در خراسان رضوی است؛ بنابراین اختیار این حوزه بهطور کامل به استانداری خراسان رضوی تفویض خواهد شد.
وی بیان کرد: براساس سند تفاهمنامهای که در دولت قبل به سرانجام رسید و در دولت چهاردهم اجرا خواهد شد، ۸۰ درصد کالاهایی که امروز میان ایران و کشورهای منطقه اوراسیا تجارت میشوند، تعرفه تجارتشان صفر میشود و ۲۰ درصد باقیمانده هم ۸۰ درصد کاهش تعرفه خواهند داشت. این طرح جدید برای تاجران و صاحبان صنایع ما یک فرصت بزرگ و برای آنهایی که دوست دارند در کشوری با دیوارهای بلند تعرفهای زندگی کنند، یک تهدید بزرگ خواهد بود.
{$sepehr_key_118627}