چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟

به گزارش شهرآرانیوز، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی خلاء اطلاعاتی را به عنوان نخستین عاملی که سقط جنین را به مرز بحران رسانده اعلام کرد همچنین دسترسی آسان به دارو‌های سقط جنین، عدم وجود نظارت دقیق بر عملکرد ماما‌ها و پزشکان حوزه زنان و زایمان و سقط‌های قانونی یا درمانی که منشا عقلی و پزشکی محکمی ندارند را به عنوان دلایل دیگر وضعیت کنونی عنوان کرد.

وزارت بهداشت اعلام کرد: متاسفانه مادران اطلاعات دقیقی از پیامد‌های وخیم جسمی و روحی و ابعاد شرعی سقط جنین ندارند و بسیاری از مادرانی که مرتکب این جنایت می‌شوند حتی از جنایت بودن آن بی‌اطلاع هستند.

وزارت بهداشت همچنین درباره دسترسی آسان به دارو‌های سقط جنین تاکید کرد این دارو‌ها در زمان حاضر به راحتی قابل تهیه هستند بدون اینکه افراد از عوارض مصرف آن مطلع باشند.

{$sepehr_key_118763}

ضرورت نظارت دقیق بر عملکرد ماما‌ها

وزارت بهداشت در خصوص عدم وجود نظارت دقیق بر عملکرد ماما‌ها اعلام کرد با توجه به شرایط خطیری که کشور به لحاظ جمعیتی پیدا کرده؛ لازم است دستگاه قضایی مجازات این افراد را با شدت مضاعفی پیگیری کند.

همچنین وزارت بهداشت اعلام کرد به دلیل ورود روش‌های جدید غربالگری جنین به روند مراقبت‌های بارداری این امر نقش قابل توجهی در بالا رفتن تجویز‌های پزشکی سقط داشته است.

رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان دی ماه ۱۴۰۳ گفت: سالانه ۵۰۰ هزار مورد سقط جنین در کشور رخ می‌دهد و این موضوع فارغ از مذهب و فرهنگ به عنوان یک مسأله انسانی در اغلب جوامع دنیا ممنوع و امری ناپسند است.

منبع: ایرنا